Home Wateringen Kindje zwaargewond na aanrijding met auto Ambachtsweg Wateringen

Kindje zwaargewond na aanrijding met auto Ambachtsweg Wateringen

Wateringen – Donderdagmiddag 24 december is er op de Ambachtsweg in Wateringen een kindje aangereden door een auto. Het kindje stak tussen geparkeerde auto’s de weg over en werd door de bestuurder van de auto over het hoofd gezien.

Na de melding bij de meldkamer werden direct meerdere politie eenheden, twee ambulance’s en de traumahelikopter uit Rotterdam gealarmeerd.

Ter plaatse is ambulancepersoneel direct begonnen met het stabiliseren van het kindje wat op straat lag, het personeel van beide ambulance’s werd hierbij ingezet.

Het personeel van de traumahelikopter heeft zich hier later bij aangesloten. Uiteindelijk is het kindje met spoed, onder begeleiding van politiemotoren vervoerd naar het Erasmus MC in Rotterdam, de arts van het MMT (Mobiel Medisch Team) is hierbij meegereden.

De traumahelikopter was tijdens de inzet geland bij VELO aan de Noordweg in Wateringen, het personeel van de traumahelikopter is vanaf daar naar het incident gebracht, de traumahelikopter is later opgestegen om bij het ziekenhuis de arts weer op te halen.

Door het ongeval was de Ambachtsweg afgesloten, de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.