Home Haaglanden Korte felle brand in leegstaande boerderij Voorweg Zoetermeer

Korte felle brand in leegstaande boerderij Voorweg Zoetermeer

Zoetermeer – Zondagmiddag is in een oude leegstaande boerderij aan de Voorweg in Zoetermeer brand uitgebroken. Een voorbijrijdende trambestuurder zag rookontwikkeling bij de boerderij en heeft hierop de brandweer gewaarschuwd. Die kwamen ter plaatse en constateerden dat daadwerkelijk sprake was van een brand, boven in het pand.

De brandweer heeft de korte brand snel weten te blussen. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, echter is volgens de politie wel asbest vrijgekomen bij de brand. Nader onderzoek wijst uit dat de kans dat er asbest is vrijgekomen zeer klein is. Over het ontstaan van de brand is nog niets bekend, echter wordt brandstichting niet uitgesloten. De recherche doet onderzoek naar de exacte toedracht van de brand.

De brandweer heeft de brand opgeschaald naar ‘middelbrand’ vanwege de waterwinning die ter plaatse lastig was en het feit dat de boerderij verouderd en zeer droog is. De brand had zich hierdoor snel kunnen uitbreiden, echter heeft de brandweer dit weten te voorkomen.

Foto’s: Jordy de Groot