Home Den Haag Lastige brand in afzuiginstallatie in restaurant Lorentzplein Den Haag

Lastige brand in afzuiginstallatie in restaurant Lorentzplein Den Haag [VIDEO]

Den Haag – De brandweer van kazerne Rijswijk en Centrum zijn woensdagavond omstreeks 23:00 uur gealarmeerd voor een brand aan het Lorentzplein in Den Haag.

Bij een horecagelegenheid bleek brand te zijn ontstaan in een afzuiginstallatie. De oorzaak zou kortsluiting zijn. Doordat de brand in een afgesloten pijp zat, was de brand moeilijk te lokaliseren. De brandweer schaalde hierdoor op naar het sein ‘Middelbrand’. Dit betekend dat ook de tweede tankautospuit ingezet wordt. De brandweer heeft met een warmtebeeldcamera meerdere locaties bekeken.

Met behulp van de hoogwerker en een ladder zijn een aantal brandweermannen het dak opgegaan om te kijken of de brand zich hiernaartoe uitbreidde. Een andere groep brandweermannen zijn binnen in de horecagelegenheid gaan controleren.

Na ongeveer 45 minuten werd het sein brandmeester gegeven. Uiteindelijk heeft de brandweer niet hoeven te blussen. In verband met de brand werd het restaurant en vier woningen boven het brandadres ontruimd. Niemand raakte bij de brand gewond. Na goed ventileren door de brandweer konden alle ontruimde panden weer vrijgegeven worden.

Foto’s & video: Mike van Doorn