Home Delft LEES TERUG: Gebeurtenissen in de regio Haaglanden tijdens de jaarwisseling 2020 /...

LEES TERUG: Gebeurtenissen in de regio Haaglanden tijdens de jaarwisseling 2020 / 2021

Haaglanden – In dit liveblog werden alle incidenten gerelateerd aan de jaarwisseling 2020 / 2021 doorlopend toegevoegd. Onze fotografen zijn de hele nacht op pad om verslag te doen van alle incidenten die plaatsvinden in de regio Haaglanden.

Den Haag – Aan de Markelostraat in de Haagse wijk Escamp hebben donderdagavond 31 december twee ondergrondse afvalcontainers in brand gestaan. De brandweer heeft beide containers vol laten lopen met water.

Den Haag – Aan het Heeswijkplein in Den Haag heeft donderdagavond een hoopje afval met enkele kerstbomen in brand gestaan. De brandweer moest ter plaatse wachten tot de politie ter plaatse kwam waarna de brandweer kon blussen. De politieagenten werden door omstanders uitgescholden, beledigt en kregen vuurwerk hun kant op gegooid.

Den Haag – Aan Het Zicht in Den Haag is donderdagavond een auto vernield door zwaar vuurwerk. Door de kracht van het vuurwerk sprongen meerdere ruiten van de auto.

Den Haag – Aan het Laagveen in Den Haag is het motorcompartiment van een auto volledig uitgebrand. De brandweer kwam ter plaatse en heeft na het openen van de motorkap de brand geblust.

Voorburg – Aan de Bucaillestraat in Voorburg hebben bewoners een vuurtje gestookt in een grote ton zoals zij dit naar eigen zeggen ieder jaar doen.

Den Haag – Aan het Heeswijkplein in Den Haag is een auto in brand gestoken. De brandweer kijkt op een afstand toe en overlegt met de politie over de aanpak in verband met de onrust in de wijk.

Nadat het Parate Peloton (PP) ter plaatse is gekomen, heeft de brandweer de brand alsnog geblust.

Den Haag – Aan de Toon Dupuisstraat in het Haagse Houtwijk is een auto volledig in vlammen opgegaan. De ter plaatse gekomen brandweer kon de auto slechts nog afblussen. Naast de auto werd een steen aangetroffen waarmee de ruit vernield is en de auto in brand gestoken is.

Den Haag – Aan de Jan Wapstraat in Den Haag is een auto volledig uitgebrand. Omstanders verklaren een harde knal te hebben gehoord waarna de auto in brand stond. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde.

Den Haag – De brandweer is donderdagavond 31 december opgeroepen voor een voertuigbrand aan De Dreef in Den Haag. Ter plaatse bleek er een busje volledig in de brand te staan. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat het voertuig uitbrandde. Volgens getuigen is er een vuurwerkbom in het voertuig gegooid.

Den Haag – De brandweer is donderdagavond gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Betje Wolffstraat. Ter plaatse bleek er een bed en een kast in brand gestoken te zijn. Doordat de brand tussen geparkeerde auto’s woedde, is de brand aangezien als voertuigbrand. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft de brand geblust.

Den Haag – Aan de Ieplaan heeft een afvalcontainer in brand gestaan. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de afvalcontainer geblust.

Rijswijk – Aan het Pieter Postmapad is donderdag 31 december in de avonduren schade ontstaan aan een welzijnsgebouw. Volgens de brandweer is dit veroorzaakt doordat siervuurwerk afgestoken is bij het pand. De brandweer heeft kort onderzoek verricht in het pand, echter blijkt van brand in het pand zelf geen sprake te zijn, het is beperkt gebleven tot schade aan de buitenzijde van het pand.

Den Haag – De brandweer is donderdagavond 31 december opgeroepen voor een voertuigbrand aan de New Yorksingel in Den Haag. De brandweer ging met spoed ter plaatse. Eenmaal aangekomen bleek dat de politie de beginnende brand onder de motorkap al geblust had. Naast het voertuig is een aanmaakblokje aangetroffen.

Den Haag – Aan de Fruitweg in Den Haag heeft een scooter in brand gestaan. De brandweer is met spoed ter plaatse gekomen en heeft de brand geblust.

Wateringen – Aan het Bakkershof in Wateringen heeft een auto in de brand gestaan. Een geparkeerd bedrijfsbusje is verwoest door de brand. De brandweer heeft het busje geblust.

Den Haag – Aan de Gramsbergenlaan hebben twee buitenbrandjes gewoed die door de brandweer snel geblust zijn. Op beide plaatsen was afval in brand gestoken.

Den Haag – Op de Zusterstraat in Den Haag heeft een auto in de brand gestaan. Ondanks dat de brandweer snel ter plaatse was, kon niet voorkomen worden dat de auto volledig uitbrandde.

Den Haag – Aan de Stadzijde is het motorcompartiment van een auto volledig uitgebrand. Een buurtbewoner heeft nog een bluspoging gedaan met een tuinslang, echter kon hij niet voorkomen dat het motorcompartiment volledig uitbrandde.

Den Haag – Aan de Walnootstraat in Den Haag is grofvuil in brand gestoken. De melding kwam binnen als voertuigbrand, waarop de brandweer met spoed ter plaatse is gekomen. Eenmaal op de Walnootstraat aangekomen bleek het echter niet om een voertuig te gaan, maar om grofvuil wat door de brandweer is geblust.

Delft – Aan de Artemisstraat in Delft heeft kort na middernacht op 1 januari een brandje gewoed op een balkon. De brandweer heeft het brandje vanaf de begane grond geblust met een straal hoge druk. Het brandje woedde op een balkon op de eerste etage van een flatgebouw en werd veroorzaakt door vuurwerk wat op het balkon terecht was gekomen.

Rijswijk – Aan de Steenvoordelaan in Rijswijk heeft kort na middernacht een motorscooter in brand gestaan. Ondanks dat de brandweer met spoed ter plaatse kwam, kon de brandweer niet voorkomen dat de motorscooter volledig uitbrandde.

Rijswijk – Op de Prinses Margrietsingel in Rijswijk heeft een busje in de brand gestaan. De brandweer kwam met spoed ter plaatse maar het voertuig raakte zwaar beschadigd.

Den Haag – Aan de Twickelstraat is een voertuig volledig uitgebrand, de brandweer kon door prioriteiten elders niet ter plaatse komen en het voertuig is dan ook volledig uitgebrand onder toeziend oog van de politie. Op een later moment is het voertuig alsnog afgeblust.

Den Haag – Aan de Alberdingk Thijmstraat heeft rond één uur een voertuigbrand gewoed. Hierbij is een auto volledig uitgebrand.

Den Haag – Op de Moreelsestraat heeft een auto in brand gestaan waar de brandweer aanvankelijk enigszins moeite had om deze geblust te krijgen. Toen de brandweer schuim inzette, was het vuur snel gedoofd.

Den Haag – Aan de Televisiestraat is rond twee uur een papiercontainer in brand gestoken. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de papiercontainer inclusief autobanden geblust.

Den Haag – Aan de Schoeplaan in Den Haag is een auto in brand gestoken middels vuurwerk. Met een steen is de ruit van de auto geforceerd waarna vuurwerk naar binnen gegooid is. De auto is volledig uitgebrand.

Den Haag – Op het Trekvlietplein zijn twee auto’s volledig uitgebrand. Bij aankomst van de brandweer stonden beide auto’s al volledig in de vlammen. Beide voertuigen moeten dan ook als verloren worden beschouwd.

Den Haag – Aan de Soestdijksekade is een klein vaartuig in vlammen opgegaan. De brandweer heeft de vlammen geblust, maar het vaartuig moet als verloren worden beschouwd.

Den Haag – Aan de Tienhovenselaan in Den Haag zijn alle hokjes op de tramhalte vernield door vandalen. Meerdere ruiten zijn gesneuveld en overal liggen flinke hoeveelheden glas op de grond.

Rijswijk – Op de Handelskade in Rijswijk heeft een flinke buitenbrand gewoed. Pallets, kerstbomen en ander grof vuil was hier verzameld en in brand gestoken. De politie heeft gelijk een knijpwagen ter plaatse laten komen om al het grofvuil weg te laten knijpen.

Den Haag – Ook op de Speelzijde in Den Haag ontkwam een voertuig niet aan de vlammen, hier brandde een auto volledig uit.

Den Haag – Op de kruising van de Rosseelsstraat en de Van Vlotenstraat in het Haagse Laakkwartier is brand gesticht. Hierbij is onder andere een scooter in vlammen op gegaan. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen.

Den Haag – Op de Leyweg hebben vandalen een deelscooter in brand gestoken. De brandweer kwam ter plaatse en had de brand snel geblust.

Den Haag – In de vroege ochtend van 1 januari is op de Laakkade in Den Haag een geparkeerde auto in brand gestoken.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse en kreeg de brandende auto snel onder controle met twee stralen hogedruk.

Twee voertuigen die naast de brandende auto stonden hebben lichte schade opgelopen door de brand. In de omgeving zijn een aantal mensen gecontroleerd, zover bekend is er niemand aangehouden.

Den Haag – In de vroege ochtend van 1 januari heeft er in de Paterswoldestraat in Den Haag een deelscooter in brand gestaan.

Omwonende zagen een man de scooter in brand steken, hierna rende de man hard weg. De brandweer is met spoed ter plaatse gekomen en begon direct met blussen.

De scooter is door de brand total-loss.

Den Haag – Vandalen hebben 1 januari omstreeks 05:20 een geparkeerde auto aan de Assumburgweg in brand gestoken. De vandalen sloegen een van de achterramen in van de geparkeerde auto en gooide iets brandbaars naar binnen.

Ondanks de snelle inzet van de brandweer kon niet worden voorkomen dat de brandweer enorme brand- en waterschade opliep.