Home Delft LEES TERUG: Gebeurtenissen in de regio Haaglanden tijdens de jaarwisseling 2021 /...

LEES TERUG: Gebeurtenissen in de regio Haaglanden tijdens de jaarwisseling 2021 / 2022

Haaglanden – In dit liveblog werden alle incidenten gerelateerd aan de jaarwisseling 2021 / 2022 doorlopend toegevoegd. Gedurende de hele nacht zijn onze verslaggevers op straat om verslag te doen van alle incidenten binnen de regio Haaglanden.

Schipluiden – Op privéterrein langs de Klaas Engelbrechtsweg is brand gesticht. Dit ging gepaard met forse rookontwikkeling die over de A4 trok. De brandweer heeft de situatie ter plaatse beoordeeld en de inschatting gemaakt dat blussen niet nodig was.

Den Haag – Aan de Dr. R.J. Fruinstraat in Den Haag heeft een ondergrondse restafvalcontainer in brand gestaan. De brandweer heeft de container gevuld met water waardoor de vlammen doofden.

Den Haag – Aan de Breitnerlaan in Den Haag heeft brand gewoed in een ondergrondse restafvalcontainer. De brandweer werd gealarmeerd en heeft de brand in de container geblust.

Den Haag – Ondanks het vuurwerkverbod wordt op veel plaatsen in de regio het nodige vuurwerk afgestoken. Vaak gaat dit gepaard met harde knallen, maar het levert zo nu en dan ook mooie beelden op.

Den Haag – Op de Bragastraat in Den Haag heeft een scooter en kerstboom in brand gestaan. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft zowel de scooter als de kerstboom geblust.

Den Haag – Aan de Kranenburgweg in Den Haag zijn een tiental kerstbomen in brand gestoken. De brandweer zal het vuur blussen. Flinke vlammen waren vanaf afstand al te zien, dit heeft waarschijnlijk gezorgd voor meerdere telefoontjes naar de meldkamer.

Den Haag – Op De Genestetlaan in Den Haag maken buurtbewoners er een gezellig feestje van. Met behulp van een geluidsinstallatie en discoverlichting is het er gezellig en heeft de buurt het naar hun zin.

Den Haag – Op de ‘s-Gravenzandelaan in Den Haag is een geparkeerde auto in brand gestoken. Nadat de brandweer kort problemen had met hun tankautospuit, kon de brand uiteindelijk toch snel geblust worden. De auto moet als verloren worden beschouwd.


Den Haag – Aan de Hoog Buurlostraat in Den Haag is grote schade aan een portiek ontstaan na het afgaan van vuurwerk. Meerdere ruiten en deuren zijn door de ontploffing gesneuveld.

Den Haag – Op de Roemer Visscherstraat in Den Haag vieren buurtbewoners op gezellige wijze de jaarwisseling, met categorie 1 vuurwerk.

Den Haag – Ook veel gezelligheid aan de Betje Wolffstraat in Den Haag. Aldaar is een vuurton aangestoken door buurtbewoners.

Den Haag – Op de Weidevogellaan in Den Haag heeft een forse buitenbrand gewoed. Meerdere pallets en ander grof vuil was hier in brand gestoken. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de vlammen geblust.

Den Haag – Op de Weesperstraat in Den Haag hebben buurtbewoners een buitenbrand gesticht met behulp van allerlei materialen waar zij vanaf wilden. Dit nam dusdanige proporties aan dat de brandweer ter plaatse kwam om de brand te blussen. Dit tot groot ongenoegen van de buurtbewoners die de brand gesticht hadden.

Den Haag – Aan de Werkhovenstraat is een scooter in brand gestoken. Van de motor is weinig meer over. De brandweer heeft het vuur geblust.

Den Haag – Aan de Dorpersdreef in Den Haag is een bestelbus in brand gestoken. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat het voertuig volledig door de brand werd verwoest.

Zoetermeer – Brand in een leegstaand schuurtje. De brandweer had de brand snel onder controle.

Den Haag – Aan de Meppelweg heeft een geparkeerde auto in brand gestaan. De brandweer kwam ter plaatse en heeft het vuur geblust. Buurtbewoners hebben mensen weg zien rennen van de auto, waardoor brandstichting de waarschijnlijke oorzaak lijkt.

Den Haag – Aan de Van Baerlestraat heeft een stapel hout en grof vuil in brand gestaan. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te doven, dit onder toeziend oog van de politie, die niet op hoefde te treden.

Rijswijk – Aan de Steenlaan in Rijswijk heeft een forse buitenbrand gewoed die door de brandweer geblust is. Een straal hogedruk was voldoende om de vlammen volledig te doven.

Honselersdijk – In de Noorduynstraat in Honselersdijk heeft een kliko in brand gestaan. Andere jaren wilde het nog weleens onrustig zijn in deze omgeving, echter was de sfeer er nu gemoedelijk. De brandweer heeft de in brand staande kliko geblust.

Den Haag – Aan de Televisiestraat heeft een brievenbus het moeten ontgelden. De brievenbus was niet opgewassen tegen het vuurwerk en is gesneuveld.

Den Haag – Op de Koperwerf heeft een forse stapel afval in brand gestaan. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft de forse buitenbrand snel weten te blussen.

Den Haag – Aan de Wouwermanstraat heeft een geparkeerde auto van een schoonmaakbedrijf in brand gestaan. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft ook deze autobrand weer weten te blussen. De zijruit van de auto is ingeslagen, waarna de stoel in brand is gestoken.

Rijswijk – Aan de P. Werthweynstraat in Rijswijk is brand ontstaan in een noodgebouwtje van een school. De daders zijn na de brand gevlucht.

Den Haag – Aan de Zusterstraat is een ruit van de Johan de Witt Scholengroep ingegooid met een baksteen. Hierna is brand gesticht in de school. De brandweer heeft de brand weten te blussen.

Den Haag – Aan de Paul Krugerlaan is rond de klok van 00:00 brand ontstaan in meerdere deel scooters. Door de flinke vlammenzee is de brand overgeslagen naar een naastgelegen winkel. Er is aldaar flinke schade ontstaan. De politie is met veel man op de been om publiek op afstand te houden en de brandweer goed hun werk te laten kunnen doen.

Delft – Op de Markt in Delft hebben zich tegen 00.00 uur grote groepen mensen verzameld om af te tellen en met elkaar het nieuwe jaar in te luiden. De politie is ook aanwezig, maar de sfeer is gemoedelijk en gezellig.

Den Haag – Aan de Schgelerstraat in Den Haag is een woning uitgebrand. De woning is onbewoonbaar. Over de oorzaak is nog niks bekend.

Wateringen – Aan de achterkant van een woning aan de Murraijstraat in Wateringen heeft een zonwering vlam gevat. De brandweer kon de brand snel blussen zonder dat de woning hierbij gevaar liep.

Den Haag – Aan de Beresteinlaan is een bouwcontainer in brand gestoken. De brandweer heeft de container vol laten lopen met water.

Den Haag – Op het Paul Krugerplein heeft een bushokje het moeten ontgelden en is met vuurwerk vernield.

Den Haag – Aan de Ammunitiehaven in Den Haag is een scooter in brand gestoken. De brandweer was gelukkig snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de scooter volledig werd verwoest door brand.

Den Haag – Op het Dallashof in Den Haag heeft een grote buitenbrand gewoed. De brandweer kwam ter plaatse en nadat de politie de omstanders weggestuurd had, kon de brandweer de brand blussen.

Den Haag – Ook aan de Doedijnsstraat in Den Haag is een container in brand gestoken. De brandweer heeft de container vol laten lopen met water.

Den Haag – De buitenbrand op de Weidevogellaan die eerder vanavond door de brandweer geblust is, is door de buurtbewoners opnieuw ontstoken. Wederom kwam de brandweer ter plaatse en is de buitenbrand opnieuw geblust door de brandweer.

Den Haag – Flinke buitenbrand aan het Soestdijkseplein is zojuist door de brandweer geblust. De politie stond standby om mensen op afstand te houden. Doordat een lantaarnpaal schade heeft opgelopen door brand zijn de rest van de lantaarnpalen uitgevallen door kortsluiting.

Den Haag – Een geparkeerd staande auto aan de Jan Luykenlaan is opgeblazen met vuurwerk. Het glas van de autoruiten ligt tot in de wijde omgeving en het voertuig staat in brand. De brandweer heeft het voertuig inmiddels geblust.

Den Haag – Op de Anna Bijnslaan is een deelscooter tegen een parkeerautomaat in brand gestoken. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft de scooter geblust.

Den Haag – Aan de Hazelaarstraat is een scooter in brand gestoken. De brandweer kon het vuur snel blussen.

Delfgauw – Op de Laan der Zeven Linden in Delfgauw zijn tenminste vier deelscooters in vlammen opgegaan. De brandweer liet even op zich wachten, maar er was voor de scooters ook geen redden meer aan. De scooters moeten als verloren worden beschouwd.

Den Haag – De fikse buitenbrand eerder vanavond op de Soestdijksekade is door buurtbewoners opnieuw ontstoken. De brandweer kwam opnieuw ter plaatse en nadat ze ditmaal het vuur geblust hadden, zijn alle brandbare materialen ook gelijk verwijderd zodat opnieuw ontsteken niet meer mogelijk is.

Den Haag – Een elektriciteitskast op de Maartensdijklaan is door vandalen opgeblazen met vuurwerk. Hierdoor is de straatverlichting in de ruime omgeving uitgevallen. De brandweer heeft ter plaatse geen diensten kunnen verrichten, Stedin neemt het incident over.

Delft – Een ondergrondse restafvalcontainer aan de Troelstralaan in Delft heeft vannacht in brand gestaan en is door de brandweer volgepompt met water. Hierdoor zijn de vlammen gedoofd, waarna de brandweer verder kon naar de volgende melding.