Home Delft Luilak Leeft, Delft Beeft zet Delft op zijn kop

Luilak Leeft, Delft Beeft zet Delft op zijn kop

Delft – De organisatie Luilak Delft heeft afgelopen nacht en heden ochtend het evenement “Luilak Leeft, Delft Beeft” georganiseerd. Dit jaarlijks terugkerende evenement vindt altijd plaats op de zaterdag voor Pinksteren en is een geliefde traditie onder de motorrijders en scooterrijders.

Tijdens het evenement vormden een groot aantal motoren, scooters en quads een indrukwekkende stoet die door de straten van Delft reed. Het doel van deze bijeenkomst was niet alleen om gezelligheid te creƫren, maar ook om veel lawaai te maken, zoals de traditie voorschrijft.

De deelnemers verzamelden zich bij de McDonalds in Delft Noord, waar de stoet begon. Het eindpunt was zoals gebruikelijk op de Schoemakerstraat.

Hoewel het evenement over het algemeen als geslaagd werd beschouwd, waren er enkele incidenten. Een scooter ging onderuit toen deze over een grindpad reed, en op de Mozartlaan in Delft werd een voetgangster aangereden door een deelnemer op een scooter.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en bedankt alle deelnemers en toeschouwers voor hun bijdrage aan deze bijzondere traditie.