Home Haaglanden Man aangehouden na dreigende situatie in woning Van Duivenvoordelaan Wassenaar

Man aangehouden na dreigende situatie in woning Van Duivenvoordelaan Wassenaar

Wassenaar – In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 april heeft zich in een woning aan de Van Duivenvoordelaan in Wassenaar een dreigende situatie voorgedaan. Omstreeks 01:00 kwam er op de meldkamer een melding binnen dat een persoon zich in een woning aan de Van Duivenvoordelaan in Wassenaar ophield.

Omdat al snel duidelijk was dat er sprake was van een dreigende situatie werden naast de reguliere politie-eenheden ook hondengeleiders, de brandweer, een ambulance en een onderhandelaar van het arrestatieteam opgeroepen.

De hulpdiensten hebben in eerste instantie een plan van aanpak gemaakt, hierna zijn zij opgelopen naar de zijkant van de woning. Omdat op dat moment al duidelijk was dat de man zichzelf had doordrenkt met brandstof nam de politie ook brandblussers mee, ook had de brandweer al de brandslang uitgerold.

Ondertussen probeerde onderhandelaren van het arrestatieteam op de man in te praten, dit had echter geen effect. Terwijl dit gebeurde waren de eerste leden van het arrestatieteam zich aan de voorzijde van de woning al aan het omkleden. Plotseling besloot de man er vandoor te gaan, agenten kregen de man niet ver van de woning op de grond waarna de man is aangehouden. Voor de veiligheid van de hulpdiensten is de man ontdaan van zijn kleding. Hij is hierna opgevangen in de ambulance en vervoerd naar een locatie waar de man passende hulp krijgt.