Home Zoetermeer Man en hond neergeschoten bij overval op woning Broekwegzijde

Man en hond neergeschoten bij overval op woning Broekwegzijde

Zoetermeer – De recherche van het overvallenteam van poitie Haaglanden (Twisterteam) zoekt getuigen van een gewapende overval op de Broekwegzijde waarbij dinsdag 28 augustus om 23.40 uur een 57-jarige Zoetermeerder gewond raakte. Agenten werden gestuurd naar de Broekwegzijde waar in de tuin van een woning geschoten zou zijn.

De agenten troffen in de tuin een hond aan die was neergeschoten. De bewoners waren na het neerschieten van de hond naar buiten gekomen en raakten daar in gevecht met enkele mannen. De 57-jarige raakte daarbij gewond door een schot. De hond overleed enige tijd later. De Zoetermeerder werd naar een ziekenhuis vervoerd. Het Twisterteam onderzoekt de overval en zoekt daarbij nadrukkelijk getuigen.

Onmiddellijk na de schietpartij startte de politie een groot onderzoek. Een speurhond en een politiehelicopter zochten in de omgeving naar de verdachten. Ook startte agenten direct met een buurtonderzoek en zochten forensisch experts naar sporen. Het buurtonderzoek wordt ook vandaag woendag 29 augustus voortgezet. Agenten flyeren vanavond op de Broekwegzijde met het doel getuigen van de overval en het schietincident te kunnen spreken.

Signalement
Van de verdachten is het volgende signalement bekend:
Drie getinte mannen waarvan er twee een bivakmuts droegen. Eén van de mannen met bivakmuts op droeg een blauwe jas en had een stevig postuur. De man zonder bivakmuts droeg een rode trui met capuchon.

Foto’s Ben Boukes Video marofer.nl