Home Haaglanden Man met mes aangehouden in Westfield Mall of the Netherlands Weigelia Leidschendam

Man met mes aangehouden in Westfield Mall of the Netherlands Weigelia Leidschendam

Leidschendam – Woensdagmiddag 12 mei kreeg de politie een melding van een man met een mes in de Westfield Mall of the Netherlands aan de Weigelia in Leidschendam. Direct werden meerdere politie-eenheden gealarmeerd, ook hondengeleiders van de politie kwamen met spoed ter plaatse.

Agenten hebben in het winkelcentrum direct gezocht naar de man met het mes, deze bleek zich op te houden in een winkel in het winkelcentrum.

Een onderhandelaar van het arrestatieteam kwam met spoed ter plaatse, ook kwam een wagen van het RRT (Rapid Response Team) van de Dienst Speciale Interventies ter plaatse. Ook een ambulance stond stand-by. Doordat de wagens van de politie opgesteld stonden op de trambaan stond lijn 19 in beide richtingen gestremd.

Politieagenten en beveiligers hadden inmiddels een groot deel van het winkelcentrum ontruimd. Agenten, met kogelwerende vesten, en hondengeleiders stonden rondom de winkel terwijl een onderhandelaar in contact probeerde te komen met de verdachte. Na lange tijd heeft de politie besloten in te grijpen, de man is hierna zonder al te veel consternatie aangehouden.

De verdachte is uiteindelijk op de brancard gelegd en onder begeleiding van de politie overgebracht naar een zorgkader. Bij de actie raakte verder niemand gewond.

Foto’s : Thijmen Hidding