Home Den Haag Man verzet zich hevig bij aanhouding Madurolaan Den Haag

Man verzet zich hevig bij aanhouding Madurolaan Den Haag

Den Haag – Een man heeft in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 december 2021 zich hevig verzet toen hij werd aangehouden.

Een getuige belde rond kwart over vier de politie nadat hij de man gevaarlijk had zien rijden op de A13 bij Delft.

Na een aantal bijzondere manoeuvres (waaronder het remmen op de snelweg, met twee wielen over de berm rijden e.d.) belde de getuige het alarmnummer.

Toen de politie eenmaal het voertuig had aangetroffen en hem aansprak vloog de vlam in de pan. Meerdere agenten waren nodig om de man onder controle te brengen. Tijdens de aanhouding trapte hij o.a. een agent vol in het gezicht.

De man is met spoed overgebracht naar het politiebureau. De agenten zullen aangifte tegen de man doen.

Persbericht: Den Haag – Bij de aanhouding van een beschonken bestuurder werden in de vroege ochtenduren van dinsdag 28 december agenten bedreigd en mishandeld. De verdachte is ingesloten voor verhoor, tegen hem is aangifte gedaan.

Agenten kregen omstreeks 04.20 uur de melding dat er op de Madurolaan iemand in een auto zat die mogelijk onder invloed gereden had. Door de melder waren er filmbeelden gemaakt van de verdachte, waarop de melder de politie had gebeld. Agenten troffen op de Madurolaan een 41-jarige Rotterdammer aan in de bewuste auto, waarvan het kenteken was doorgegeven. Op het moment dat de agenten de man aanspraken, reageerde hij direct agressief. De agenten roken vanuit de auto onmiskenbaar een sterke dranklucht. Eenmaal uit de auto, kon de man amper op zijn benen staan, weigerde een blaastest en maakte aanstalten om weg te lopen.

Op het moment dat de agenten hem wilden belemmeren weg te lopen, ging hij met ze in gevecht. Tijdens de worsteling die volgde om de man onder controle te brengen, bedreigde hij de agenten en wist hij een van hen in het gezicht te schoppen en een ander aan zijn duim te verwonden. De man is uiteindelijk in de boeien gezet en op het politiebureau ingesloten. De agenten deden aangifte van mishandeling en bedreiging.

Foto’s en video: Take Two Media