Home Den Haag Meer dan 600 branden en tientallen aanhouding in Den Haag tijdens jaarwisseling

Meer dan 600 branden en tientallen aanhouding in Den Haag tijdens jaarwisseling

Den Haag – Afgelopen jaarwisseling is relatief rustig verlopen, volgens de Haagse burgemeester Remkes, ondanks dat de Vreugdevuren op Duindorp en Scheveningen dit jaar niet door ging.

Heel december werd met een verscherpt toezicht naar de jaarwisseling uitgekeken. Toen bekend werd dat het vreugdevuur op het strand van Duindorp en Scheveningen geen doorgang mocht vinden, kwamen er begin december rellen in de wijken van Duindorp en Scheveningen. Ook de rest van de maand bleef het niet altijd stil. De laatste week van december werd het steeds rustiger op vooral Duindorp. Iedereen kwam bijeen op hun plein. Muziek, vuurkorven en gezelligheid is wat de wijkbewoners wilde uiten. Ook tijdens de jaarwisseling bleef het op een paar uitzonderingen rustig in Duindorp en op Scheveningen.

Tekst gaat verder onder de foto.

In totaal kreeg de politie in Den Haag 178 meldingen, er zijn 44 mensen aangehouden. De brandweer moest 608 keer uitrukken. In de stad zijn 33 auto’s afgebrand, vijf meer dan vorig jaar. Dit was het eerste jaar zonder de vreugdevuren op het strand van Duindorp en Scheveningen, nadat die vorige jaarwisseling leidden tot een vonkenregen. Volgens het Algemeen Dagblad wilt de burgemeester in januari een begin maken met de aanvraag en voorbereiding van vergunningen voor vreugdevuren volgend jaar. Als op 1 juli de nieuwe burgemeester aantreedt, moet er duidelijkheid zijn.