Home Den Haag Meerdere auto’s in brand onder appartementencomplex Laan van Wateringse Veld Den Haag

Meerdere auto’s in brand onder appartementencomplex Laan van Wateringse Veld Den Haag

Den Haag – Aan de Laan van Wateringse Veld in Den Haag is brand uitgebroken in een garage onder een appartementencomplex. Bij de brand komen zwarte rookwolken vrij die vanuit de wijde omgeving is te zien.

Volgens de eerste berichten staan er zeker 4 auto’s in brand onder het complex. Meerdere woningen worden als gevolg van de brand ontruimd. Vele ambulances uit meerdere Veiligheidsregio’s zijn onderweg. Ook een Mobiel Medisch Team is opgeroepen. De brandweer redt bewoners onder andere van het dak met een hoogwerker. Er is opgeschaald naar Zeer Grote Brand en Grip 1.

Volgens de woordvoerder van de brandweer heeft de rook de vluchtweg van meerdere bewoners geblokkeerd. De oorzaak van de brand zal worden onderzocht.

UPDATE 22:00: De brand lijkt inmiddels onder controle, tot nu bekend zijn er bij de brand twaalf gewonden gevallen waarvan drie zwaargewond zijn geraakt. De politie is een groot onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

UPDATE 23:00: Uiteindelijk zijn er voor het incident 13 ambulance’s uit twee veiligheidsregio’s gealarmeerd. Ook twee traumateams, die van Amsterdam en Rotterdam werden gealarmeerd, echter kwam alleen Rotterdam kort ter plaatse. De Forensische Opsporing is dezelfde avond nog begonnen met onderzoek ter plaatse, later zijn alle zeven de voertuigen naar een politie depot vervoerd voor nader onderzoek.

UPDATE 2 januari 2020 : De politie vermoed brandstichting. Iets gezien of gehoord? Neem dan contact op via 0900-8844 of 0800-7000

UPDATE 6 maart 2020 :Drie mannen uit Den Haag zijn vrijdagochtend 6 maart aangehouden als verdachten van brandstichting aan de Laan van Wateringse Veld. Daar woedde op Nieuwjaarsdag een grote brand.

Foto’s Jordy de Groot en Jasper Wennekes