Home Den Haag Meerdere woningen ontruimd na brand in pand Herman Costerstraat Den Haag

Meerdere woningen ontruimd na brand in pand Herman Costerstraat Den Haag

Den Haag – Woensdagochtend 22 mei heeft er in een pand aan de Herman Costerstraat brand gewoed. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse, de brand is vermoedelijk ontstaan op de bovenste verdieping.

In het pand zitten meerdere bewoners, de bewoners van het brandadres en de bewoners van de links- en rechts gelegen woningen zijn uit hun woningen gehaald. Omdat sommige niet de tijd hadden op kleren mee te nemen heeft de politie dekens uitgedeeld.

De brandweer schaalde op naar het sein ‘Middelbrand’, drie personen zijn door de ambulancedienst gecontroleerd op rookinhalatie, niemand hoefde echter vervoerd te worden.

Op het brandadres zijn de meeste woningen door rook- en waterschade onbewoonbaar. De naastgelegen woningen worden gecontroleerd op koolmonoxide, daarna kunnen de bewoners van die woningen terugkeren.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend, Team Brand Onderzoek (TBO) van de brandweer doet onderzoek naar de oorzaak. Stichting Salvage komt ter plaatse om de betrokkenen te ondersteunen in de afhandeling van de schade.

Foto’s: Jasper Wennekes