Home Delft Explosief aangetroffen bij deur van woning Vulcanusweg Delft

Explosief aangetroffen bij deur van woning Vulcanusweg Delft

Delft – Voor de deur van een woning aan de Vulcanusweg in Delft heeft de politie dinsdagochtend 31 mei een verdacht pakketje aangetroffen.

Na de vondst werden meerdere politie-eenheden naar de woning toegestuurd. Ook de brandweer en ambulance werden gealarmeerd. Een TEV’er (Team Explosieven Verkenner) heeft het pakketje onderzocht en vertrouwde het niet. Hij heeft de EOD (Explosieven Opruimingsdienst van Defensie) ingeschakeld.

De EOD heeft in een bompak onderzoek gedaan op de galerij. Uiteindelijk is het verdachte pakketje naar beneden gehaald om verder te onderzoeken. Tijdens het onderzoek waren drie woningen tijdelijk ontruimd. De Forensische Opsporing (FO) heeft foto’s gemaakt van het verdachte voorwerp. Bij het voorwerp is volgens getuigen ook een lang zwart ontsteking snoer aangetroffen. Deze is ook meegenomen voor verder onderzoek.

Omstreeks 07:30 werd het sein veilig gegeven waarna de hulpdiensten afschaalde. De politie laat omstreeks 08:30 weten dat het aangetroffen voorwerp inderdaad een explosief is.