Home Haaglanden Nieuwe voertuigen voor de Brandweer Haaglanden

Nieuwe voertuigen voor de Brandweer Haaglanden

DSC_7496

Den Haag – Woensdag 24 april heeft de brandweer Haaglanden twee nieuwe voertuigen officieel in gebruik genomen. Op de kazernes Monster en Wassenaar vervangen twee nieuwe ‘terreinvaardige’  tankautospuiten oude exemplaren.

Met de terreinvaardige voertuigen kan op het strand en in het duingebied goede brandweerzorg geleverd worden.  De nu drie Haaglandse terreinvaardige tankautospuiten in Monster, Scheveningen en Wassenaar vormen samen met de voertuigen van Hoek van Holland een aaneengesloten dekking van het duin- en strandgebied. Samen vormen zij een brandweerpeloton; een eenheid die zelfstandig kan opereren bij brand of andere incidenten. De nieuwe voertuigen zijn vanaf eind mei volledig operationeel.

Op het strand van Kijkduin droeg de leverancier (Dutch Rescue Vehicles uit Hoogeveen) de voertuigen over aan Esther Lieben, Commandant brandweer. Hierna werden de sleutels van de voertuigen aan de brandweermensen van de kazernes Monster en Wassenaar overhandigd.

DSC_7499 DSC_7479 DSC_7449  DSC_7452 DSC_7461 DSC_7462 DSC_7468 DSC_7490

Foto’s Marofer

Toen alle festiviteiten op z’n einde liepen en de beide tankautospuiten retour kazerne wilden gaan, bleek dat er nog een storing in zat. Het bandenaflaatsysteem, welke de bandenspanning verlaagd als men het strand op rijdt, werkte niet goed meer met als gevolg dat enkele banden volledig leeg gelopen waren. Daar de banden niet goed meer op de velg zaten kon het systeem ze ook niet meer oppompen en zodoende stonden beiden tankautospuiten vast op het strand.
Enige tijd later en met behulp van de Technische Dienst is het uiteindelijk gelukt alle banden van de voertuigen af te halen, op te pompen, en weer terug te plaatsen waarna de voertuigen alsnog retour kazerne konden.

IMG_6025 IMG_6030 IMG_5945 IMG_5969 IMG_5993 IMG_6005

Foto’s Ruben van Adrichem