Home Den Haag Twintig personen aangehouden bij demonstratie op Malieveld Den Haag

Twintig personen aangehouden bij demonstratie op Malieveld Den Haag

Den Haag – De politie heeft zondagmiddag 14 maart een noodbevel afgekondigd voor een demonstratie op het Malieveld in Den Haag.

De actievoerders van de groep Nederland in Verzet demonstreren op het Malieveld tegen de huidige coronaregels en kabinet Rutte onder de noemer ‘Nederland in verzet, weg met dit kabinet’.

De politie laat weten dat het maximaal aantal toegestane deelnemers aan de demonstratie tegen de corona maatregelen is bereikt. Iedereen die nog onderweg is naar het Malieveld wordt verzocht om te keren en terug naar huis te gaan. Er worden door de politie meerdere wegen rondom het Malieveld afgesloten.

Er rijden op dit moment geen treinen meer naar Den Haag, je kunt nog wel vanaf Den Haag vertrekken met de trein. De politie heeft laten weten dat er een waarschuwingsschot is gelost, de toedracht wordt onderzocht.

Nadat een groot deel van de demonstranten waren vertrokken werden meerdere personen aangehouden. Eén persoon werd aangehouden op het Malieveld nadat hij een bierflesje naar een politiehond gooide.

Op de Mesdagstraat werden ongeveer dertig personen ingesloten door de Mobiele Eenheid. Nadat alle gegevens van de personen waren vastgelegd werden zij gevorderd om het gebied te verlaten en niet meer terug te gaan naar het Malieveld of het centrum van Den Haag.

Zo’n elf personen hielden zich daar niet aan en liepen het Esso tankstation aan de Zuid-Hollandlaan binnen. Deze personen werden kort daarna aangehouden. Zij werden in een bus van de HTM vervoerd naar het cellencomplex op het hoofdbureau.