Home Delft Onrust in Delftse wijk Vrijenban, meerdere brandstichtingen en ongeregeldheden.

Onrust in Delftse wijk Vrijenban, meerdere brandstichtingen en ongeregeldheden.

Delft – De politie is zaterdagavond 14 december met veel man aanwezig in de wijk Vrijenban.

Meerdere bussen van het Parate Peloton stonden rondom de wijk. Bij het buurtcentrum aan de Brasserskade stond enige tijd een grote groep mensen. Op het pleintje stond een brandende vuurkorf, de brandweer kwam hiervoor ter plaatse.

Op een pilaar op het pleintje staat de tekst “Geen vuur geen feest”.

Agenten van het Parate Peloton stonden tijdens het blussen rondom het plein. Buurtbewoners zeggen verder geen overlast te hebben van de groepen.

Toen de brandweer net klaar was met blussen ging er zwaar vuurwerk af in de omgeving.

Nadat het zaterdagavond 14 december al even onrustig was aan de Brasserskade heeft de politie later op de avond alsnog ingegrepen.

De voertuigen van het Parate Peloton stonden rondom de wijk Vrijenban stand-by, op een gegeven moment reden alle voertuigen op naar het buurtcentrum aan de Brasserskade. Direct werden meerdere personen staande gehouden, zij moesten zich legitimeren.

Op het plein voor het buurtcentrum stond een partytent, volgens buurtbewoners was door de politie gevraagd de tent te verwijderen, als dit niet gebeurde kwam de politie de tent weghalen.

Tijdens het ingrijpen heeft de politie de gehele tent afgebroken en afgevoerd in een politiebusje, agenten van het Parate Peloton stonden rondom om toeschouwers op afstand te houden. Een brandende korf is door de politie geblust met een brandblusser.

Zover bekend is er tijdens de inzet niemand aangehouden.

Gister gingen in de wijk Vrijenban meerdere containers, twee auto’s en een schutting in vlammen op.

Foto’s: Redactie District8