Home BREAKING Onrust in Haagse Schilderswijk na winst voor Marokko bij WK-wedstrijd; agent gewond...

Onrust in Haagse Schilderswijk na winst voor Marokko bij WK-wedstrijd; agent gewond geraakt

Den Haag – Naar aanleiding van de onrust in de Schilderswijk van vorige week na de WK-wedstrijd van Marokko tegen België staat de politie vandaag opnieuw stand-by.

Marokko speelde vanavond de wedstrijd tegen Canada, Marokko heeft deze wedstrijd gewonnen met een stand van 2-1. Na de winst gingen veel jongeren in de Schilderswijk massaal de straat op.

Er wordt onder andere zwaar illegaal vuurwerk afgestoken en getoeterd, grote groepen jongeren staan op straat. Vrijwilligers zijn in de wijk aanwezig samen met de politie.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Het wordt momenteel onrustig in de wijk. Een grote groep heeft ondertussen de kruising van de Vaillantlaan met de Hoefkade bezet.

Een buurtvader heeft plaatsgenomen in een ME-bus en roept via de speaker op om het rustig te houden en de sfeer niet te verpesten.

De politie heeft twee mannen aangehouden. De twee heren hadden twee shells bij hun, dit is zwaar illegaal vuurwerk. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau.

De Mobiele Eenheid heeft charges uitgevoerd in de richting van ‘De Put’. Bij de charges zijn onder andere politiehonden ingezet. Er zijn bij de charges geen aanhoudingen verricht, wel zijn er rake klappen uitgedeeld.

Tijdens alle onrust is er op de Hoefkade een biker (fietser) van de politie gewond geraakt. Een ambulance kwam ter plaatse om de gewonde agent af te voeren. Het is onbekend hoe de agent precies gewond is geraakt.