Home Delft Ontvoerde man uit Egmond aan Zee ontsnapt in Delft, grote politie-actie op...

Ontvoerde man uit Egmond aan Zee ontsnapt in Delft, grote politie-actie op touw gezet Delft

Delft – In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 november is de politie druk bezig geweest in Delft. Zaterdagmiddag 11 november werd in Egmond aan Zee (Noord-Holland) een man ontvoerd door meerdere verdachten. In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie even voor twee uur een melding binnen van een man die zei ontvoerd te zijn geweest.

De man was ontsnapt aan de ontvoerders op het Poptahof Noord in Delft en wist daar de politie te bellen. Direct werd een grote politieactie op touw gezet. Op het Poptahof Noord werd de ontvoerde man door de politie opgehaald en op het bureau werd de man uitgebreid verhoord, terwijl overige eenheden een grote zoektocht startten naar de verdachten.

Uiteindelijk concentreerde de politie hun zoektocht op natuurgebied Kerkpolder. Aldaar werd op een parkeerplaats een witte Mercedes aangetroffen. Aangezien de politie met onder andere een politiehelikopter en politiehonden op zoek ging werd er vanuit gegaan dat de ontvoering en de Mercedes met elkaar te maken hebben. Agenten omsingelden het natuurgebied, waarbij zij kogelwerende vesten droegen.

In de Mercedes zijn meerdere objecten aangetroffen die door de politie in beslag genomen zijn. Deze objecten werden hiervoor in bewijszakken gestopt. Opvallend detail van de auto is de achterdeur aan de passagierszijde die flinke schade heeft opgelopen, mogelijk is dit door de ontvoerde man gedaan om te ontsnappen, maar dit is niet zeker.

Na ongeveer 1,5 uur is de politie gestopt met zoeken. Zoekslagen met onder andere politiehonden hadden geen succes. De politieberger is ter plaatse gekomen om de auto in beslag te nemen voor verder onderzoek. De politie vraagt getuigen die iets gezien hebben wat met de ontvoering te maken kan hebben gehad, zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.