Home Den Haag Twee aanhoudingen na vondst overleden man (56) langs water Lijnbaan Den Haag

Twee aanhoudingen na vondst overleden man (56) langs water Lijnbaan Den Haag

Den Haag – Langs het water aan de Lijnbaan in Den Haag is in de nacht van donderdag op vrijdag 3 september het levenloze lichaam aangetroffen van een 56-jarige Hagenaar.

Even voor half één kregen de hulpdiensten een melding van een reanimatie. Toen zij ter plaatse kwamen en eerste hulp wilden verlenen bleek het slachtoffer al te zijn overleden.

Een deel van de omgeving is een geruime tijd afgezet voor het onderzoek. De Forensische Opsporing heeft de gehele nacht- en ochtend in het park onderzoek gedaan.

De politie sluit een misdrijf niet uit en is een groot onderzoek gestart. Ook zijn zij op zoek naar mensen die tussen donderdagavond 20:30 en vrijdag 01:00 iets gehoord of gezien hebben in het park.

Heeft u tips of informatie die van belang kunnen zijn bij dit onderzoek? Neem dan contact op met de opsporingstiplijn via 0800-6070. Alle informatie is welkom. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Update 13-09-2021: Het Openbaar Ministerie heeft bekend gemaakt dat de politie twee verdachten, een 34-jarige vrouw en een 35-jarige man, hebben aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de 56-jarige man.

Tekst loopt door onder de foto’s

De gehele nacht heeft de Forensische Opsporing (FO) onderzoek gedaan. Ook in de ochtend wordt er nog volop onderzoek gedaan. Onderzoekers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn inmiddels ook ter plekke gekomen. Het plaats delict is inmiddels afgezet met zwarte schermen.

Foto’s: Jordy de Groot en Owen O’Brien
Video: Jordy de Groot