Home De Lier Overval op Juwelier Delft (verdachten aangehouden)

Overval op Juwelier Delft (verdachten aangehouden)

20130410_194505

Update : De politie heeft woensdagavond 4 verdachten van de overval aangehouden. Een van de verdachten is aangehouden bij een pompstation aan de Buitenhofdreef, hierbij is het arrestatieteam ingezet. Op de Syriesingel werden kort daarna twee verdachten  aangehouden. Een vierde verdachte werd iets voor middernacht aangehouden in Eindhoven. De verdachten, 18, 22 en 25 jaar afkomstig uit Delft en 25 jaar afkomstig uit Den Haag, zitten nog vast.

Burgemeester Bas Verkerk zegt in een eerste reactie op de aanhouding: “Er is, met informatie van omstanders en ondernemers, uitstekend recherchewerk verricht, zodat er al snel verdachten konden worden aangehouden. Alle complimenten aan het doortastende optreden van de politie.”

Foto Armando

Delft – Woensdagochtend 10 april heeft er een overval plaatsgevonden op een Juwelier in het winkelcentrum ‘De Hoven Passage’. Drie gemaskerde mannen zijn de winkel binnengestormd en hebben vervolgens de vitrines ingeslagen. Vervolgens zijn de daders in onbekende richting op de vlucht geslagen, Tijdens het vluchten verloren ze enkele sieraden. omstanders zijn de daders nog achterna gegaan. Toen de daders in een in een Volkswagen Passat stapte zijn omstanders de daders uit het oog verloren.

De politiehelikopter heeft geholpen naar het zoeken naar de daders, zover bekend zijn ze nog niet gevonden. De politie zal onderzoek doen in de Juwelier.

Signalementen
Dader 1: is een vermoedelijk blanke man van ongeveer 1.70 meter lang en met een tenger postuur. Hij droeg een zwarte trui met capuchon, een zwarte trainingsbroek met zwarte sokken eroverheen en witte sportschoenen. Hij had een bril met zilverkleurig montuur op.

Dader 2: is een vermoedelijk blanke man van ongeveer 1.70 meter lang en met een tenger postuur. Hij droeg een zwarte gewatteerde jas met capuchon, een donkere broek, zwarte sokken en witte sportschoenen met twee donkere strepen op de zijkant.

Dader 3: is een vermoedelijk blanke man van ongeveer 1.70 meter lang en met een tenger postuur. Hij droeg een zwarte jas met een buideltas, een zwarte trui, een blauwe spijkerbroek met op de bovenbenen beschadigingen met stiksels en witte sportschoenen met zwarte accenten.

De politie zoekt getuigen
Bent u getuige geweest van de overval en hebt u nog niet met de politie gesproken? Hebt u de groene Volkswagen Passat in de periode voor de overval in de buurt van de juwelierszaak gezien? Hebt u op of voor woensdag 10 april iets verdachts gezien op of in de buurt van de Martinus Nijhofflaan? Of hebt u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de recherche in Delft via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

MRF_7602 MRF_7605 MRF_7610 MRF_7612

Foto´s Marofer