Home Delft Poging overval op woning Hugo de Grootstraat Delft

Poging overval op woning Hugo de Grootstraat Delft

Delft – Twee nog onbekende mannen probeerden donderdagavond 6 december iets na 19.00 uur een woning te overvallen aan de Hugo de Grootstraat. De recherche onderzoekt het incident en is op zoek naar getuigen.

Iets na 19.00 uur belden de twee mannen aan bij de woning. De 58-jarige vrouw des huizes opende de deur waarop één van de verdachten de bewoonster bedreigde met een vuurwapen. De vrouw schrok hevig en riep de hulp van haar man in, samen wisten zij de overvallers te verjagen. Beiden overvallers sloegen op de vlucht. Tijdens zijn vlucht heeft één van de verdachten het vuurwapen laten vallen, dit is door forensische experts in beslag genomen voor onderzoek. Ter plaatse gekomen agente hebben een wasteiltje klaar gelegt voor eventuele bescherming van het wapen tegen (winterse) neerslag.

Signalement van de verdachte
Blank man tussen de 20 en 25 jaar oud, ongeveer 1.80 m lang, droeg een donkere jas tot op de heupen, kort opgeschoren haar.
Van de tweede overvaller is geen signalement bekend.

De overvallers zijn na de poging gevlucht in de richting van de Melkhof, met verschillende politie eenheden is uitgekeken naar de verdachten.

Tips? Bel de politie!
Heeft u iets gezien in de Hugo de Grootstraat? Of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de overvallers? Belt u dan met de recherche van Bureau Delft via 0900 8844. Liever anoniem? Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.


Foto’s