Home Delft Politie doet groot onderzoek op de Julianalaan in Delft na ernstig ongeval...

Politie doet groot onderzoek op de Julianalaan in Delft na ernstig ongeval (11 Maart 2019)

Delft – De politie heeft woensdagavond 3 april groot onderzoek gedaan op de Julianalaan te Delft. Omstreeks 21:00 sloot de politie de Julianalaan volledig af, meerdere eenheden van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) kwamen ter plaatse.

Ook kwam een vrachtwagen van de politie ter plaatse met de op 11 maart betrokken scooters. Personeel van de VOA heeft verschillende metingen verricht, hierna zijn er vanaf meerdere hoeken foto’s gemaakt hoe het zich was op de ochtend van 11 maart 2019. Een van de vragen van de politie is welke scooterrijder eerst ten val is gekomen en of deze het omgevallen hek op tijd heeft kunnen zien.

Ook heeft de politie met video-camera’s de ritten opgenomen, omdat het ongeval plaatsvond in de ochtend en het nog donker was is gekozen voor het late tijdstip om dezelfde belichting te krijgen. Alle nieuwe verkregen informatie wordt meegenomen in het onderzoek.

UPDATE 04-04-2019: Éen van de slachtoffers die 11 Maart ernstig gewond raakte is vorige week overleden in het ziekenhuis. De 46-jarige man uit Den Haag kwam hard ten val nadat deze over een omgevallen schrikhek viel met zijn scooter.

Het andere slachtoffer, een 53-jarige man uit Delft zou nog in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen.

Foto’s: Marvin Hake en Jasper Wennekes