Home Overig nieuws Politie haalt inbrekers van het dak Willem Bilderdijkhof Delft (Update)

Politie haalt inbrekers van het dak Willem Bilderdijkhof Delft (Update)

Delft – Agenten van Bureau Delft hielden zaterdag 17 maart op heterdaad vier verdachten aan voor de inbraak in een woning aan de Willem Bilderdijkhof. De recherche is nog op zoek naar een vijfde verdachte.

Rond 11.30 kwam bij de politie de melding binnen dat er werd ingebroken in een woning aan de Willem Bilderdijkhof. De bewoonster van het adres was zo bang dat zij zich op het balkon van haar woning had verstopt, terwijl de mannen haar huis doorzochten. Alle beschikbare agenten rukten gelijk uit naar het adres, waar een aantal zich rondom de flat opstelden terwijl anderen naar binnen gingen. In het portiek stuitten zij op één verdachte: hij werd gepepperd en aangehouden. Twee andere verdachten vluchtten het dak op. Daar werden ook zij aangehouden. De brandweer haalde hen vervolgens met een hoogwerker van het dak af. Het gaat om een 22-jarige man uit Almere, een 22-jarige man uit Amsterdam en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Twee van hen zijn bekende veelplegers uit Amsterdam; alledrie zitten nog vast.

In de omgeving van de flat werd de auto van de verdachten aangetroffen; agenten namen deze in beslag voor onderzoek. Terwijl zij hiermee bezig waren, kwam een vierde man aangelopen. Hij bleef een beetje in de buurt rondhangen en had veel aandacht voor de auto. Omdat hij daar geen goede verklaring voor kon geven, werd ook hij aangehouden. Ook deze 24-jarige Amsterdammer zit nog vast. De recherche van Bureau Delft onderzoekt de zaak.

De politie vermoedt dat er nog een vijfde verdachte bij de inbraak betrokken is geweest en wil daarom graag in contact komen met getuigen. Omdat de inbraak plaatsvond op klaarlichte dag, in een grote flat, hoopt de recherche dat er mensen zijn die iets gezien hebben dat kan helpen bij het opsporen van de vijfde inbreker. Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie die van belang kan zijn bij het rechercheonderzoek, neem dan contact op met de recherche van Bureau Delft, op telefoonnummer 0900-8844.

Politie Haaglanden heeft de aanpak van woninginbraken tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van deze zaken.

Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.


Foto’s Stephen Peters