Home Haaglanden Politie trekt wapenstok bij onrust rond station Seghwaert Zoetermeer

Politie trekt wapenstok bij onrust rond station Seghwaert Zoetermeer

Zoetermeer – Rond station Seghwaert in Zoetermeer is maandagavond 22 november onrust ontstaan. Een groep van ongeveer dertig jongeren heeft enkele vernielingen gepleegd bij het station.

De politie is in grote getalen aanwezig en nadat de wapenstok getrokken was, keerde de rust snel terug. De jongeren zijn gevlucht de wijk in, waar de politie nu nog zichtbaar aanwezig is en diverse jongeren staande houdt om gegevens te noteren.

Bij een 14-jarige jongen is tijdens een fouillering een mes aangetroffen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Vanwege oproepen in verschillende social media groepen om vandaag wederom te rellen was de politie al met veel personeel op straat. In de Schilderswijk in Den Haag waren enkele politie-bikers aanwezig om identiteiten vast te stellen van verschillende personen. Hier bleef het rustig.

Ook in andere steden in het land zoals Apeldoorn, Groningen en Zwolle, was het onrustig en heeft de politie ingegrepen.

Op het Weigeliapark is een jongere gefouilleerd nadat hij vluchtte voor de politie. Waarom de jongere er vandoor ging is onbekend. De jongeman is tegen een muur gezet om hem te fouilleren en nadat hij van een proces verbaal voorzien was, kon hij zijn weg vervolgen.