Home Den Haag Politie vindt tijdens onderzoek naar schietpartij vuurwapen op straat Pieter Lastmanstraat Den...

Politie vindt tijdens onderzoek naar schietpartij vuurwapen op straat Pieter Lastmanstraat Den Haag

Den Haag – Tijdens het onderzoek naar de schietpartij in een woning aan de Pieter Lastmanstraat in Den Haag is zaterdagavond 30 maart een vuurwapen aangetroffen.

Zaterdagmiddag 30 maart werd omstreeks half zes een schietpartij gemeld bij de politie. Getuigen zouden vijf schoten gehoord hebben.

De politie kon al snel na de melding drie verdachten aanhouden in de omgeving van de woning aan de Pieter Lastmanstraat. De Forensische Opsporing (FO) is in de avond lange tijd bezig geweest met onderzoek.

In een woning waren medewerkers van de FO in witte pakken bezig met onderzoek, hierbij is bewijs veiliggesteld en fotografisch vastgelegd.

Een speurhond heeft in de omgeving van de woning gezocht op straat. Op een gegeven moment sloeg de speurhond aan bij een stuk afval op straat. Onder het afval bleek een vuurwapen te liggen. De FO heeft direct de vondst vastgelegd op beeld. De TEV (Teamleider Explosieven Veiligheid) is ter plaatse gekomen om het vuurwapen veilig te stellen.

Op het kozijn van de woning waar het onderzoek bezig is zit bloed, van wie en hoe het bloed daar terecht is gekomen is niet bekend en is onderdeel van het onderzoek.