Home Den Haag Twee mannen (19 en 34) aangehouden voor in brand steken politieauto Dr....

Twee mannen (19 en 34) aangehouden voor in brand steken politieauto Dr. H.E. van Geldererf Den Haag

Den Haag – Kort na middernacht is een politieauto beschadigd geraakt na brand. Hoe de brand aan de binnenzijde van het voertuig precies is ontstaan, is niet bekend.

Het raam aan de bijrijderskant van het voertuig is geforceerd en waarschijnlijk is hier een brandend voorwerp naar binnen gegooid. De woordvoerder van de politie laat weten dat op het moment dat de brand uitbrak, de agenten niet aanwezig waren in of bij het voertuig.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, werden zowel zij als de aanwezige politieagenten met vuurwerk bekogeld. De politie moest op linie gaan staan om omstanders op afstand te houden zodat de brandweer veilig kon werken.

Het politievoertuig is door de brandstichting niet meer bruikbaar en is afgesleept door de politieberger.

UPDATE 10-01-2024: Den Haag – De politie heeft woensdag 10 januari twee mannen van 19 en 34 jaar uit Den Haag aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze tijdens de jaarwisseling op het Dr. H.E. van Geldererf een politieauto in brand hebben gestoken. Deze werd hierdoor total loss verklaard.

Op oudjaarsnacht rond 00.25 uur parkeerden agenten hun auto op het Dr. H.E. van Geldererf. Toen ze bij hun voertuig terugkeerden, stond dit in brand. Na onderzoek bleek er sprake van brandstichting. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien wat met de brandstichting te maken heeft.

Daarom heeft ze gisteren in de omgeving van het Dr. H.E. van Geldererf flyers verspreid over de in brand gestoken politieauto.