Home Den Haag Politievoertuig vliegt uit de bocht en raakt twee fietsers Koningskade Den Haag

Politievoertuig vliegt uit de bocht en raakt twee fietsers Koningskade Den Haag

Den Haag – Op de Koningskade in Den Haag is vrijdagmiddag 26 maart een politievoertuig (van de DKDB) uit de bocht gevlogen.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van het Malieveld. Het politievoertuig kwam vanuit het centrum en vloog uit de bocht. Toen het voertuig uit de bocht vloog nam hij twee fietsers mee. De fietsers raakten beide gewond. De bestuurder bleef ongedeerd.

Twee ambulances zijn ter plaatse om de slachtoffers te behandelen. Eén slachtoffer is in het vacuümmatras gefixeerd en is in de ambulance behandeld. Het Mobiel Medisch Team (MMT) heeft enige tijd ondersteuning geboden aan het ambulancepersoneel. De andere fietser is zelfstandig in de ambulance gelopen en wordt door het ambulancepersoneel gecontroleerd.

Het MMT was geland op het Malieveld, naast het incident. Het MMT is na ondersteuning van het ambulancepersoneel weer teruggekeerd naar hun standplaats.

De VOA (Verkeersongevallenanalyse) is ter plaatse en zal onderzoek doen naar het ongeval. Het is onbekend of het voertuig met spoed reed of niet.

Foto’s: Take Two Media