Home Den Haag Protestmars over boulevard door bewoners Scheveningen

Protestmars over boulevard door bewoners Scheveningen

Den Haag – Ongeveer 150 bewoners van Scheveningen hebben vrijdagavond enkele fikse regenbuien en een onweersbui getrotseerd voor een protestmars over de boulevard. De bewoners zijn de overlast op de boulevard sinds het begin van de zomer meer dan zat.

Deze zomer is het voor het eerst dat jongeren in grote getalen, onder andere in dure (sport)wagens over de boulevard rijden, daarbij zeer veel (motor)geluid producerend. Tevens wordt veel overlast ervaren door drugsgebruik en samenscholing waarbij harde muziek gedraaid wordt vanuit auto’s.

De bewoners willen met de protestmars aangeven dat de gemeente hard op moet treden tegen de overlastgevers en de bewoners gaan graag met de gemeente in gesprek om herhaling van dergelijke overlast volgend jaar zomer te voorkomen.

De bewoners verzamelden zich bij de Vissershavenweg en liepen vanaf daar over de boulevard naar het Kurhaus. Voor het Kurhaus verzamelde alle deelnemers waar de protestmars na een kort optreden van de meelopende drumband beƫindigd werd. Onderweg werd een aantal keren kort geschuild voor hele extreme regenbuien.