Home Rotterdam-Rijnmond QRT brandweer Haaglanden ingezet bij schietpartij Erasmus MC Rotterdam

QRT brandweer Haaglanden ingezet bij schietpartij Erasmus MC Rotterdam

Rotterdam – Bij meerdere schietpartijen donderdagmiddag in Rotterdam zijn drie personen overleden.

Hulpdiensten rukten eerst massaal uit voor een melding van een schietpartij en brand in een woning aan het Heiman Dullaertplein. De brand werd opgeschaald naar Zeer Grote Brand en GRIP 2. Drie traumahelikopters kwamen daarvoor ter plaatse. Een schutter opende daar het vuur, waarbij een 39 jarige vrouw is overleden. Haar 14 jarige dochter raakte zeer ernstig gewond en overleed later op de avond aan haar verwondingen.

Korte tijd later kwam er ook een melding van een schietpartij binnen bij de leslokalen van het Erasmus MC. Ook daar werd brand gesticht, die werd opgeschaald naar Zeer Grote Brand en GRIP 1. In het Erasmus MC is het vuur geopend door dezelfde schutter als aan het Heiman Dullaertplein. Op het Erasmus MC overleed een 46 jarige docent als gevolg van het schietincident.

Op beide locaties waren arrestatieteams ter plaatse. Voor het ziekenhuis wist het arrestatieteam de verdachte schutter aan te houden. Hij had een vuurwapen bij zich en droeg een kogelwerend vest.

Aanwezigen in het ziekenhuis hadden papier op de ramen geplakt met teksten dat ze niet naar buiten konden. Een politiehelikopter met een scherpschutter aan boord cirkelde in de omgeving van het incident.

Het Quick Response Team (QRT) van Brandweer Haaglanden is ter plaatse gekomen in Rotterdam om daar ondersteuning te bieden aan het QRT van Rotterdam. Zij komen in actie bij geweldsincidenten met mogelijk meerdere slachtoffers en een (vermoeden van) terroristische aanslag en bij incidenten met gevaarlijke stoffen.

Foto’s & video: FlashphotoNL