Home Poeldijk Ramkraak op juwelier, politie doet onderzoek Jan Barendselaan Poeldijk

Ramkraak op juwelier, politie doet onderzoek Jan Barendselaan Poeldijk

Poeldijk – Aan de Jan Barendselaan in Poeldijk is in de nacht van zondag op maandag 17 mei een ramkraak geweest op een juwelier. Omwonenden werden wakker van een harde knal. Toen ze naar buiten keken zagen ze de inbreker(s) bezig om binnen te komen in het pand. Direct werd er 112 gebeld en al snel waren de hulpdiensten ter plaatse.

Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden. De schade aan de juwelier is flink. De woningen boven de winkel, ongeveer 10 stuks werden uit voorzorg ontruimd. De brandweer verricht meerdere metingen om uit te sluiten dat er geen gasexplosie heeft plaatsgevonden. Onbekend is of de inbrekers daadwerkelijk iets hebben buitgemaakt.

Na de ramkraak eerder vannacht doet de politie in de vroege uren van maandag 17 mei nog steeds onderzoek op de Jan Barendselaan.

Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) doen onderzoek aan de auto waarmee de ramkraak werd gepleegd. Hierbij worden meerdere foto’s gemaakt en sporen veiliggesteld.

Door het onderzoek was de Jan Barendselaan enige tijd afgesloten. De schade aan het winkelpand is groot, de auto wordt door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek.