Home 's-Gravenzande 28 maart Brandweer heeft handen vol aan paasstorm

[REGIO] 28 maart Brandweer heeft handen vol aan paasstorm

IMG_7132

Delft – De brandweer is maandagmiddag uitgerukt voor los liggende dakpannen aan de Vinkenlaan in Delft. De hoogwerker van de brandweer moest er aan te pas komen om de dakpannen op de juiste plaats te leggen.

IMG_7125

IMG_7171

Foto’s Marvin Hake [spacer style=”1″]

Rijswijk – De brandweer is maandagmiddag uitgerukt voor een loshangend reclamebord en bijbehorende verlichting. De hoogwerker van de brandweer Laak kwam ter plaatse om het doek los te halen. Zodat het gevaar geweken was.

IMG_6400

IMG_6415

IMG_6407

Foto’s Jasper Wennekes [spacer style=”1″]

Monster – Aan de Emmastraat hing een schoorsteenkap gevaarlijk los. De brandweer heeft met behulp van de hoogwerker de kap verwijderd.

IMG_2140

IMG_2143

IMG_2146

Foto’s 0174meldingen [spacer style=”1″]

‘s-Gravenzande – Aan de Hoflaan waaide door de harde wind geveldelen van een woning af. De brandweer wist de loshangende geveldelen te verwijderen. Waarna het gevaar geweken was.

IMG_2133

IMG_2134

IMG_2136

Foto’s 0174meldingen [spacer style=”1″]

Rotterdam – Maandagmorgen werd de brandweer verzocht aan de Graswinckwelstraat in Rotterdam alwaar een boom dreigde om te vallen. Terwijl de brandweer aan het kijken was of de hoogwerker er opgesteld kon worden om de top er uit te zagen waaide de boom om. De boom kwam op wat schuttingen en schuurtje terecht. Met een handzaag werd de top die op de schuurtjes lag verwijderd waarna de doorgang van de steeg vrij gemaakt kon worden. De schade aan de schuurtje is op het eerste oog klein, wat dakgoten konden de druk niet aan.

foto1

foto4

foto6

Foto’s FlashphotoNL [spacer style=”1″]

Vlaardingen – Maandagmiddag belde een bewoner van de Parallelweg in Vlaardingen met 112 omdat een groot stuk dakgoot van de flat los gewaaid was. Een stuk van de dakgoot was afgebroken en bungelde vanaf de vierde verdieping naar beneden. Vanuit de hoogwerker werd het stuk met een ijzerzaag in stukken gezaagd en naar beneden vervoerd. De andere uiteinden werden door de brandweer vastgespijkerd zodat deze niet meer los konden komen. De Parallelweg was in een richting gestremd door de inzet van de hulpverleningsvoertuigen, ook de stoep was afgezet en de omwonenden mochten niet op hun balkon kijken.

foto1

foto3

foto8

Foto’s FlashphotoNL  [spacer style=”1″]

Vlaardingen – Maandagmiddag 2e paasdag is er op de Louise de Colignylaan een zonnescherm losgeraakt door de harde wind. De brandweer werd ter plaatse gevraagd met een hoogwerker om het zonnescherm wat naar beneden dreigde te vallen te verwijderen. Ter plaatse heeft de brandweer vanaf het balkon het zonnescherm vast gezet met een aantal bundel bandjes en ducktape. Hierna kon de brandweer door naar de volgende melding. De hoogwerker hoefde bij deze klus niet ingezet te worden.

foto1

foto2

foto3

Foto’s FlashphotoNL [spacer style=”1″]

Monster – Maandagmiddag 28 maart heeft de brandweer aan het Terborch in Monster met behulp van de hoogwerker een loshangende tak verwijderd.

IMG_2147

IMG_2148

IMG_2149

Foto’s 0174meldingen