Home De Lier Drukte bij de brandweer door stormschades

[REGIO] Drukte bij de brandweer door stormschades

Media Terplaatse_storm_schade_ldn_31032015_Image00099

Leiden – De brandweer is dinsdagmiddag uitgerukt voor een melding stormschade aan de Merelstraat in Leiden. Ter plaatse bleek er een plaat van een dakkapel gewaaid te zijn. De brandweer heeft geen inzet gedaan. Een dakdekkers bedrijf heeft de plaat van het dak gehaald.

Media Terplaatse_storm_schade_ldn_31032015_Image00103

Foto’s Wilco Devilee [spacer style=”1″]

foto3

Schiedam – Op de Hogenbanweg in Schiedam zijn dinsdagavond door de harde wind twee bomen omgevallen. Beide bomen, ver uit elkaar, kwamen op een auto terecht. De auto’s raakten flink beschadigd. De brandweer zaagde de ene boom in stukken om zo de auto weer vrij te krijgen, medewerkers van de gemeente Rotterdam zorgden voor de andere boom.

foto1

foto4

Foto’s FlashphotoNL [spacer style=”1″]

IMG_8139

Delft – Aan de Mandelastraat zijn dinsdagavond door de wind een aantal dakpannen van het dak gewaaid. De brandweer kwam met een hoogwerker ter plaatse om het dak te controleren. Nadat de situatie veilig was konden de hulpdiensten verder naar de volgende melding.

IMG_8141

IMG_8183

Foto’s Jasper Wennekes [spacer style=”1″]

foto4

Vlaardingen – Van een huizenblok aan de Antonie Heinsiusstraat in Vlaardingen is dinsdagavond een regenafvoerpijp kapot gewaaid. Een gedeelte bleef gevaarlijk hangen en moest door de brandweer verwijderd worden. Met een ladder werd het dak betreden waarna de pijp met een betonschaar los geknipt kon worden. Hierna kon de brandweer die soms met drie wagen meldingen rijden was weer op naar de volgende melding.

foto1

foto5

Foto’s FlashphotoNL [spacer style=”1″]

IMG_3414

De Lier – Aan de Anjerlaan is dinsdagavond een groot stuk dakbedekking los gewaaid. Dakdekkers zijn de zelfde avond nog begonnen met het herstellen van het dak.

IMG_3416

IMG_3418

Foto’s Roy Storm [spacer style=”1″]

foto2

Vlaardingen – Tijdens de zware bui van dinsdagavond waarbij extreme windstoten waren is een boom omgewaaid aan de van Limburg Stirumstraat. De boom kwam boven op het dak van een clubhuis terecht. Het dak raakte zwaar beschadigd en de wanden ontzet. De brandweer heeft de omgeving afgezet maar omdat er verder geen direct gevaar is komt de gemeente morgen de boom verwijderen.

foto5

foto6

Foto’s FlashphotoNL [spacer style=”1″]

foto3

Vlaardingen – Door de flinke storm dinsdagavond is er op de Reigerlaan in Vlaardingen een boom los gekomen van de wortels. Door de harde wind viel de boom bijna op de weg. De brandweer werd opgeroepen, zei hebben ervoor gezorgd dat de weg weer veilig begaanbaar was.

foto1

foto2

Foto’s FlashphotoNL [spacer style=”1″]

Delfgauw – Aan de Rijksstraatweg blies een flinke windvlaag dinsdagmiddag een trampoline in een naastgelegen sloot.

20150330_122618

Foto Amber van Santen [spacer style=”1″]

IMG_4843

Delft – Dinsdagmiddag hebben aan de Ravelstraat en het Mouterpad twee bomen de stevige wind niet overleefd. De gemeente zal geknakte bomen de komende dagen opruimen. Aan de Ravelstraat heeft de brandweer de weg vrij gemaakt door de boom van de weg te halen.

IMG_4845

IMG_8129

IMG_8131

IMG_8138

Foto’s Marvin Hake en Jasper Wennekes [spacer style=”1″]

foto4

Vlaardingen – Meerdere auto’s zijn dinsdagavond beschadigd geraakt op de Albertine Agneslaan in Vlaardingen. Boven op het flat stond een luchtschacht die door de harde wind werd losgerukt en 13 verdiepingen naar beneden viel. De luchtschacht kwam met volle vaart op het dak van een auto terecht. De auto en enkele omliggende voertuigen raakte hierdoor fors beschadigd. Niemand raakte gewond.

foto2

foto6

Foto’s FlashphotoNL [spacer style=”1″]

foto3

Schiedam – Tijdens een enorme windvlaag is dinsdagavond aan de Molensingel in Schiedam een tuinstel dwars door een raam gewaaid. Een draaiwind pakte het gevaarte op waarna het vervolgens door een raam tot stilstand kwam. De bewoners schrokken zich rot van de enorme klap. Het raam werd snel afgedicht om verdere schade te voorkomen. Ook bleek de dakrand behoorlijk beschadigd te zijn. Met behulp van een ladder van de brandweer werd hier een zeil overheen gespannen.

foto1

foto5

Foto’s FlashphotoNL [spacer style=”1″]

foto4

Schiedam – De dakisolatie van een woning aan de Rembrandtlaan in Schiedam heeft dinsdagavond door de harde wind losgelaten. Het isolatiemateriaal hing vervolgens tegen de zijkant van het pand. De brandweer kwam ter plaatse met een hoogwerker om de plaat los te snijden. Ook enkele metalen onderdelen van de dakrand waren al naar beneden gevallen. Toen de boel eenmaal beneden was, was de straat weer veilig om te passeren.

foto2

foto7

Foto’s FlashphotoNL