Home Delft Reineveldbrug afgesloten na ongeval met 5 auto’s en tram Reineveldbrug Delft

Reineveldbrug afgesloten na ongeval met 5 auto’s en tram Reineveldbrug Delft [VIDEO]

Delft – Maandagmiddag 13 mei heeft er op de Reineveldbrug in Delft een ongeval plaatsgevonden tussen vijf auto’s en een tram. De vijf voertuigen stonden stil door een pechgeval onderaan de brug. De tram die over de brug kwam zag dit te laat en knalde achterop de witte auto.

De witte auto werd door de tram naar voor geduwd tegen een ander voertuig, dit voertuig knalde op een auto die voor hen stil stond. De witte auto probeerde hierna naar rechts uit te wijken, hierdoor duwde de witte auto een andere auto van de weg tegen een paal, deze auto kwam weer achterop een andere auto terecht.

De politie en de ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse, de Reineveldbrug is door de politie in beide richtingen afgezet. De bestuurder van de witte auto raakte gewond en is in de ambulance nagekeken, na controle is de man voor verder onderzoek vervoerd.

Tram-lijnen 1 & 19 stonden door het ongeval meer dan een uur stil. Reizigers zijn lopend verder gegaan. De verkeerspolitie heeft besloten om de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) te laten komen, deze zijn ter plaatse gekomen en hebben het ongeval op beeld gebracht. Alle partijen hebben schadeformulieren ingevuld.

De Reineveldbrug is na ongeveer 1,5 uur vrijgesteld. Berger Vreugdenhil heeft twee auto’s meegenomen. De tram is door een andere trambestuurder naar de remise gereden. Zowel de tram als de witte auto hebben flinke schade opgelopen.

Foto’s en video: Jasper Wennekes