Home Haaglanden Spookrijder (39) uit Maassluis veroorzaakt frontale botsing op toerit A4

Spookrijder (39) uit Maassluis veroorzaakt frontale botsing op toerit A4

Rijswijk – Zondagavond 5 mei heeft op de oprit van de A4 ter hoogte van Plaspoelpolder in Rijswijk, richting Amsterdam, een ongeval tussen twee automobilisten plaatsgevonden. Omstreeks 23:10 uur ontvingen de hulpdiensten melding van een ongeval op de oprit van de A4. Direct werden meerdere politie-eenheden en twee ambulances gealarmeerd. Ter plaatse bleek een 39-jarige automobilist uit Maassluis al spookrijdend op een tegemoetkomende auto te zijn geklapt.

De 39-jarige man reed volgens de politie vanaf de Diepenhorstlaan de oprit van de A4 richting Amsterdam op, bovenaan de oprit zou de man gekeerd zijn waarna hij terug richting de Diepenhorstlaan reed. Hier kwam hij in botsing met een andere auto, de bestuurder, een 22-jarige Hagenaar kon de spookrijdende auto niet meer ontwijken.

Meerdere inzittenden, waaronder kinderen, vanuit beide autos zijn door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel onderzocht op hun verwondingen. Uiteindelijk hoefde niemand overgebracht te worden naar het ziekenhuis.

Het rijbewijs van de bestuurder van de BMW is door de politie ingenomen en de bestuurder zal later worden verhoord.

Aan beide autos is flinke schade toegebracht; een bergingsdienst heeft beide voertuigen afgesleept. De oprit van de A4 was ten gevolge van het ongeval tijdelijk afgesloten.