Home Den Haag Scooterbestuurder breekt been na aanrijding met auto Amstelstraat Den Haag

Scooterbestuurder breekt been na aanrijding met auto Amstelstraat Den Haag

Den Haag – Op de kruising Lekstraat met de Amstelstraat in Den Haag heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een scooter.

Bij de aanrijding raakte de bestuurder, volgens getuigen een 16-jarige jongen, flink gewond aan zijn been. Door de aanrijding kwam hij tegen een hagenaartje tot stilstand en brak zijn been. De ter plekke gekomen ambulancedienst heeft de jongen gestabiliseerd in een vacu├╝mmatras en overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het ongeval kon verkeer tijdelijk geen gebruik maken van de rechterbaan op de Lekstraat. Dit zorgde voor een flinke opstopping rondom het Malieveld. Doordat de A12 afgesloten is wordt de Lekstraat als aangewezen omleiding gebruikt. Verkeersregelaars die voor de A12 en de omleidingen stonden assisteerde de hulpdiensten bij het begeleiden van fietsers en voetgangers.

De politie heeft het ongeval afgezet met lint. De verkeerspolitie doet onderzoek en heeft de VOA gevraagd ter plekke te komen. Zij hebben zorgvuldig onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. De auto is door de politie voor onderzoek in beslag genomen.