Home Haaglanden Scooterrijder zonder rijbewijs van rijksweg A12 gehaald bij Zoetermeer

Scooterrijder zonder rijbewijs van rijksweg A12 gehaald bij Zoetermeer

Zoetermeer – Agenten van de landelijke eenheid (LE) hebben in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 februari een scooterrijder van de rijksweg A12 geplukt bij Zoetermeer. Omstreeks 23:50 kwam op de meldkamer een melding binnen dat er een man op een snorscooter (25 km/u) op de snelweg bij Den Haag reed. Agenten zijn hierop direct gaan zoeken op de rijksweg.

Omstreeks 00:10 kreeg een ongemarkeerde eenheid van de LE de scooterrijder in het vizier op de A12 bij Zoetermeer. Agenten hebben hierop de man een stopteken gegeven en hebben de man meegenomen naar tankstation Knorrestein langs de A12. Hier zijn agenten met de scooterrijder in gesprek gegaan, als snel bleek de man geen rijbewijs te hebben.

Hierop hebben agenten de man via een tolk verteld dat rijden op de snelweg -laat staan zonder rijbewijs- verboden is. De man heeft voor beide feiten, het rijden op de snelweg á 250 euro en het rijden zonder rijbewijs á 260 euro een proces-verbaal ontvangen en moest na zijn nachtelijke avontuur op de snelweg zijn weg lopend vervolgen.