Home Delft Tesla ‘WATERBED’ na 9 uur uit Delftse Schie gehaald na ongeluk op...

Tesla ‘WATERBED’ na 9 uur uit Delftse Schie gehaald na ongeluk op Rotterdamseweg Schipluiden

Schipluiden – Een Tesla is zondagavond op de Rotterdamseweg in Schipluiden te water geraakt. Gelukkig konden de twee inzittenden van de Tesla op eigen kracht de auto verlaten voordat deze naar de bodem van de Schie zonk.

De Tesla reed samen met een andere auto weg van een restaurant, waar ze hadden genoten van een avondje uit. Plotseling merkte de bestuurder van de voorste auto dat de Tesla niet meer in zijn achteruitkijkspiegel te zien was. Bezorgd begon hij heen en weer te rijden in een poging de vermiste auto te vinden. Bovendien werden herhaaldelijk pogingen ondernomen om de inzittenden van de Tesla te bereiken, maar deze bleven onbeantwoord.

Terwijl ze zich steeds meer zorgen maakten, waren ze van plan de politie te bellen om hulp te vragen. Op dat moment ontvingen ze echter een oproep waarin werd gemeld dat de Tesla te water was geraakt.

Nadat de ambulancedienst de inzittenden van de Tesla had gecontroleerd, bleek dat ze geen medische behandeling nodig hadden. Vriendelijk aangeboden door de inzittenden van de andere auto, werden ze door hun medeweggebruikers veilig naar huis gebracht.

Hulpdiensten, waaronder de brandweer en een bergingsbedrijf, waren ter plaatse om de Tesla uit het water te halen. De brandweer zijn met een duikteam aanwezig om de auto te lokaliseren. Waarschijnlijk gaan ze gebruik maken van sonar, omdat de kans groot is dat de auto al een stuk verder is afgedreven. De Schieweg is voorlopig in beide richtingen afgesloten. Ook het vaarverkeer op de Schie is voorlopig stilgelegd om de berging veilig te laten verlopen.

Uiteindelijk heeft de brandweer besloten om niet verder te gaan met het bergen van de Tesla, hierop heeft bergingsbedrijf Vreugdenhil een particulier duikbedrijf ter plaatse gevraagd om alsnog de vaargeul vrij te krijgen. Uiteindelijk is SEON vanuit Amsterdam ter plaatse gekomen. Een duiker is hierna te water gegaan en heeft na een korte zoektocht de Tesla met kenteken Waterbed aangetroffen. De auto is hierna door een zware berger uit het water getrokken.

De Tesla heeft door het voorval enorme schade opgelopen.

De betrokkenen kunnen opgelucht ademhalen dat dit incident alleen met materiƫle schade is afgelopen.