Home Delft Traumahelikopter in hartje Den Hoorn voor medisch incident in bakkerij Dijkshoornseweg Den...

Traumahelikopter in hartje Den Hoorn voor medisch incident in bakkerij Dijkshoornseweg Den Hoorn

Den Hoorn – Donderdagochtend 5 september is een medewerkster van een bakkerij aan de Dijkshoornseweg in Den Hoorn gewond geraakt.

Omstreeks 09:00 kwam de melding binnen bij de 112-alarmcentrale. Op basis van de melding werd naast een ambulance en de politie ook de traumahelikopter uit Rotterdam gealarmeerd.

Terwijl ambulancepersoneel bezig was met het slachtoffer probeerde de traumahelikopter vlak naast het incident te landen, echter lukte dit niet waardoor de helikopter weer op moest stijgen om te zoeken voor een goede landingsplek.

Nog geen 15 meter verder kon de traumahelikopter uiteindelijk wel landen. Personeel van de traumahelikopter is hierna richting het incident gerend en hebben korte tijd geholpen bij de stabilisatie van het slachtoffer.

Uiteindelijk bleek de hulp van het traumateam niet meer noodzakelijk, deze konden snel retour. Het slachtoffer is zonder spoed vervoerd naar het ziekenhuis. De landing van de traumahelikopter betrok enorm veel bekijk rondom het centrum van Den Hoorn.

Foto’s: Jasper Wennekes