Home Overig nieuws Twaalf aanhouding Jonckbloetplein na rustig verlopen avond

Twaalf aanhouding Jonckbloetplein na rustig verlopen avond

Den Haag – Door vroegtijdig optreden zorgde de politie Haaglanden ervoor dat na de wedstrijd Nederland Duitsland woensdag 13 juni grote incidenten in de regio uitbleven. Net als na het vorige EK-duel van het Nederlandse elftal kwamen oranjesupporters in kleine aantallen de straat op. Agenten hielden na de wedstrijd in totaal twaalf personen aan.

Het eerder ingezette beleid dat wie na afloop de orde verstoort wordt aangepakt werd ook woensdagavond voortgezet. De politie trad op het Jonckbloetplein in Den Haag in een vroegtijdig stadium op en ontruimde al snel het plein om dreigende ordeverstoringen direct in de kiem te kunnen smoren. In de rest van de regio Haaglanden was het erg rustig en daar deden zich geen onregelmatigheden voor. Kort na middernacht werd het plein weer vrijgegeven.

Aanhoudingen
Na de wedstrijd verzamelde zich op het Jonckbloetplein enkele tientallen personen. Toen men vanuit diverse groepjes enkele voorwerpen naar de politie gooiden, trad de politie direct op. Zo kon voorkomen worden dat er grotere ordeverstoringen plaatsvonden. Bij deze inzet werden twaalf personen aangehouden onder andere voor het niet voldoen aan de bevelen van de politie en openlijke geweldpleging. Alle verdachten zijn overgebracht naar het hoofdbureau van de politie en zitten vast voor verhoor.


Foto’s Bob van Keulen