Home Den Haag Twaalf woningen ontruimd na uitslaande brand in woning Zuidwal Den Haag

Twaalf woningen ontruimd na uitslaande brand in woning Zuidwal Den Haag

Den Haag – Aan de Zuidwal in Den Haag heeft maandagnacht 3 juni een uitslaande brand gewoed op het dakterras van een woning, de brand werd omstreeks 00:30 ontdekt. Direct werd de brandweer gebeld, deze kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand op het dak, een grote oranje gloed was zichtbaar boven de woningen. De brandweer is direct begonnen met blussen en schaalde op naar het sein ‘Middelbrand’.

Op straat was bij aankomst van de brandweer een totale chaos mensen waren overstuur en in paniek. De politie moest ingrijpen om voldoende ruimte te creĆ«ren voor de brandweer. De brandweer had de brand in de woning en het dakterras snel onder controle. Om extra manschappoen ter plaatse te krijgen schaalde de brandweer verder op naar ‘Grote Brand’en ‘GRIP 1’.

De brandweer heeft in totaal 12 woningen gecontroleerd op aanwezigheid van bewoners, een aantal van die woningen heeft de brandweer moeten ontruimen. Alle bewoners van de ontruimde woningen zijn aan de overzijde van het brandadres opgevangen in een bus van de HTM en binnen bij een moskee. bij de brand vielen geen gewonden. De brandweer heeft bij meerdere woningen metingen gedaan om de aanwezigheid van koolmonoxide uit te sluiten. De schade aan de woning waar de brand woedde is enorm.

Foto’s: Jasper Wennekes