Home Den Haag Twee aanhoudingen na poging inbraak in bouwkeet Thorbeckelaan Den Haag

Twee aanhoudingen na poging inbraak in bouwkeet Thorbeckelaan Den Haag

Den Haag – In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november is bij de meldkamer een melding binnengekomen van twee personen die vermoedelijk een inbraak aan het plegen waren in een bouwkeet op de Thorbeckelaan. Dit deden zij ter hoogte van Winkelcentrum De Savornin Lohmanplein in Den Haag.

Naast Kapitein Jack bevindt zich een kleine bouwplaats, omringd door hekken. De verdachten probeerden hier in een bouwkeet in te breken. Dankzij oplettende buurtbewoners vielen hun acties al snel op en werden deze gemeld aan de politie.

Meerdere politie-eenheden kwamen kort daarna ter plaatse. Zij troffen hier twee verdachten aan die een poging deden om in te breken. De verdachten werden direct staande gehouden en ondervraagd. Na een kort onderzoek door de politie en verklaringen van getuigen bleek al snel dat het om de juiste personen ging, waarna beiden werden aangehouden. Ook werden de tassen en zakken doorzocht, waarbij onder andere inbrekersgereedschap werd aangetroffen.

Twee fietsen die naast de bouwplaats stonden, werden aan beide verdachten gelinkt. Niet ver daarvandaan lag een kentekenplaat van een snorscooter op de grond, die eveneens door de politie is meegenomen voor onderzoek.

Aan de deuren van de bouwkeet werd braakschade aangetroffen. Een berging van de nabijgelegen ‘Fresh sushi 2 go’ was ook beschadigd. Het is onbekend of dit ook door deze jongemannen is veroorzaakt.