Home Wateringen Tweede aanslag op woning mislukt; explosief blijft achter Amaryllispad Wateringen

Tweede aanslag op woning mislukt; explosief blijft achter Amaryllispad Wateringen

Wateringen – Een poging om voor de tweede keer in één week aan aanslag te plegen bij een woning aan het Amaryllispad in Wateringen is mislukt. In de nacht van vrijdag op zaterdag 1 juni lieten de aanslagplegers hun zelfgemaakte explosief achter.

Even voor twee uur liepen de aanslagplegers richting de woning aan het Amaryllispad in Wateringen. In de nacht van zondag op maandag 27 mei ging hier ook al een explosief af. Dit zorgde toen voor flinke schade aan de voordeur. Door nog onbekende oorzaak werden de aanslagpleger deze keer verstoord en moesten zij vluchten. Tijdens hun vlucht besloten zij om het zelfgemaakte explosief achter te laten. Op het Anemoonhof werd een jerrycan aangetroffen. Aan deze jerrycan zaten drie Cobras(zwaar illegaal vuurwerk) geplakt. Na een stuk te hebben gerend gingen de daders er in een auto vandoor.

Meerdere politie-eenheden werden opgeroepen voor dit incident. Alle uitvalswegen van Wateringen werden dichtgezet in de hoop de daders te kunnen pakken. Dit helaas zonder resultaat.

Een Teamleider Explosieven Veiligheid(TEV) heeft ter plaatse het explosief onderzocht samen met de Forensische Opsporing. Nadat dit onderzoek was afgerond werden de Cobras losgehaald van de jerrycan en zij de voorwerpen afgevoerd voor verder onderzoek.

Na de aanslag van zondag op maandag zit de schrik er in de buurt goed in.

UPDATE: Na het tweede incident bij een woning aan het Amaryllispad in Wateringen heeft de gemeente een camera geplaatst. Deze camera werd dit weekend op last van de burgemeester opgehangen.

Het is onbekend voor hoelang de camera blijft. De buurtbewoners zijn er niet gerust op.