Home Den Haag Veel politie aanwezig na oproep om te rellen Schilderswijk Den Haag

Veel politie aanwezig na oproep om te rellen Schilderswijk Den Haag

Den Haag – De politie is zaterdagavond massaal aanwezig in de Haagse Schilderswijk nadat er een oproep werd gedaan op social media om te gaan rellen.

De brandweer kreeg een melding van een buitenbrand aan de Van Der Neerstraat in Den Haag. Ter plaatse bleek er een stapel afval in de brand te staan. De brandweer heeft het vuur geblust.

Tekst loopt door onder de foto.

Op het Hobbemaplein is een persoon aangehouden. De verdachte heeft zich tijdens de aanhouding flink verzet. Het is nog steeds onrustig in de wijk.

Op de Vaillantlaan zijn twee aanhoudingen verricht. Eén van de twee personen gooide met stenen. De andere is uit de auto getrokken en aangehouden, hij zou agenten hebben beledigd. Beide worden afgevoerd naar het politiebureau.

Op de Vaillantlaan met de Hoefkade verzamelt zich momenteel een grote groep jongeren om te rellen. De groep heeft midden op de kruising fietsen, een aantal pallets en een scooter in brand gestoken. De politie is zich aan het klaarmaken om in te grijpen.

Op de kruising van de Vaillantlaan met de Hoefkade heeft een grote groep brand gesticht op straat, ook hebben zij tevergeefs geprobeerd om een flitspaal om te duwen. De Mobiele Eenheid heeft van meerdere kanten charges uitgevoerd, zij hebben de volledige kruising schoongeveegd. De waterwerper van de politie heeft de brand geblust. Momenteel is er een noodbevel van kracht in de Schilderswijk en Transvaal.

Een ruit van een passerende ambulance is ingegooid door de relschoppers, agenten worden eveneens bekogeld.


Op de Hoefkade in de Haagse Schilderswijk is opnieuw één persoon aangehouden naar aanleiding van een incident. Mogelijk gaat het om een conflict in het verkeer. Er is bij het incident een autoruit ingeslagen.

Op de David Blesstraat in de Haagse Schilderswijk is een aanhouding verricht na een korte achtervolging van een auto. De aanleiding van de achtervolging is onbekend.

Op de Hoefkade is de Mobiele Eenheid opnieuw bezig met het uitvoeren van charges. De ME veegt de straat leeg in de richting van de Stationsweg.