Home Delft Veel schade in Delft door de harde wind

Veel schade in Delft door de harde wind

Sinds afgelopen nacht trok een flinke wind over ons land en trof Delft ook. Hieronder lees je alles van minuut tot minuut samengevat!


3:00 uur Koornmarkt Delft
Een boom viel langs de kade om en kwam op de weg terecht. Een auto liep lichte schade op.

Foto’s: Mike Hogeveen

3:26 Frank van Borselenstraat Delft
Een zonnescherm op de tweede etage gaf de geest. De brandweer kwam ter plaatse en verwijderde het zonnescherm.

Foto’s: Redactie District8.net

4:16 Westplantsoen Delft
Bewoners werden vannacht bruut gewerkt nadat een flinke boom volledig ontwortelde en omwaaide. De brandweer kon de boom zelf niet verwijderen en liet de straat afsluiten. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de boom gekapt.

Foto’s: Jasper Wennekes

5:35 Aart van der Leeuwlaan Delft
Daar gaat je auto! Een tak brak even na half zes af en kwam rechtop, door een auto ruit heen in een auto terecht. Zonde van de boom én de auto! Gelukkig alleen materiële schade.

Foto’s: Jasper Wennekes

9:38 Martinus Nijhofflaan Delft
Bouwhekken langs de Martinus Nijhofflaan zorgde voor angstige momenten voor passerende fietsers. Door de wind zette de hekken het op een lopen. Een fietser werd op een haar na gemist. De brandweer heeft alle hekken gedemonteerd en op de bouwplaats gelegd.

Foto’s: Jasper Wennekes

15:19 Vaandelstraat Delft
Een aantal geparkeerde auto’s liepen dankzij hekken geen schade op. Een flinke boom ving veel wind en viel om. Door de hekken viel de boom niet op de auto’s. Een geluk bij een ongeluk!

Foto’s: Ian Venselaar

16:13 Koningsplein Delft
Meerdere auto’s ontkwamen deze flinke boom niet. Hij waaide om en belandde bovenop zeker vier auto’s. De brandweer haalde een deel van de takken weg, de gemeente zal de rest later doen. De schades aan de auto’s zijn flink.

Foto’s: Ian Venselaar

21:53 Camerlingstraat Delft
Een aluminium dakrand was losgelaten. De brandweer heeft met behulp van de hoogwerker de dakrand weggehaald voor zover dit nodig was.

Foto’s: Ian Venselaar

Op dit moment zijn onze fotografen nog druk rond aan het rijden van melding naar melding. Dit item wordt constant geüpdatet met nieuw nieuws!