Home Haaglanden Verwarde man houdt buurt wakker H.M. van Randwijkhove Zoetermeer

Verwarde man houdt buurt wakker H.M. van Randwijkhove Zoetermeer

Zoetermeer – Een verwarde man heeft vannacht de buurt flink wakker gehouden aan de H.M. van Randwijkhove in Zoetermeer.

In de nacht van zaterdag op zondag 8 augustus kreeg de politie rond half vijf een melding dat er een persoon in verwarde toestand op het dak was geklommen. De politie ging met meerdere eenheden direct ter plaatse.

De man was via zijn eigen woning het dak opgeklommen en liep een aantal keren er overheen. Ook was hij behoorlijk aan het schreeuwen en probeerde hij bij meerdere woningen naar binnen te komen.

Omdat de man op het dak liep, en de politie geen risico wilde nemen, werd besloten om de hulp van de brandweer met het reddingskussen en het arrestatieteam in te schakelen. Beide bleken achteraf niet nodig te zijn en werden afbesteld.

De man ging zelf terug zijn woning binnen waar enkele hondengeleiders en agenten de man konden overmeesteren. Al schreeuwend werd hij de woning uit gehaald en op straat geforceerd in afwachting van de ambulance.

Deze kwam met spoed ter plaatse. De man werd door enkele agenten opgetild en op de brancard gelegd. Een ambulanceverpleegkundige gaf de man een kalmerend prikje, echter had dit weinig effect, ook in de ambulance bleef de man schreeuwen en zich verzetten. Met meerdere agenten is de man op zijn rug neergelegd en hebben hem daarna af geboeid aan de brancard. Hierna is hij met begeleiding van de politie vervoerd naar het ziekenhuis.

De melder, een familielid van de man, werd eveneens onderzocht door een tweede ambulance. Ook een kind werd eventjes nagekeken.

Foto’s en video: Take Two Media