Home Delft Vier gewonden na felle brand onder fietsenstalling Dorpsstraat Schipluiden

Vier gewonden na felle brand onder fietsenstalling Dorpsstraat Schipluiden

Schipluiden – In de nacht van zondag 7 op maandag 8 juli is omstreeks 02:45 brand ontstaan onder een fietsenstalling aan de Dorpsstraat in Schipluiden. Vermoedelijk is de brand begonnen bij een scooter.

Nadat de brand werd ontdekt door omwonenden begonnen deze gelijk met een bluspoging. De brandweer was gelukkig ook snel ter plaatse en nam deze gelijk over. Door de hevigheid van de brand was deze vermoedelijk doorgeslagen in het dak van de fietsenstalling.

De brandweer schaalde op naar het sein middelbrand omdat zowel de tankautospuit van Schipluiden als Den Hoorn waren ingezet ter behoeve van de brandbestrijding.

Door de vele rook hadden vier omwonenden last van rookinhalatie, twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse om de gewonden na te kijken. Zij hebben onder andere zuurstof toegediend gekregen van het ambulancepersoneel. Gelukkig hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.

De schade aan de fietsenstalling, en een aangrenzend huis zijn groot. De brandweer bekijkt nog of de bewoners van de naastgelegen woning terug kunnen keren. Stichting Salvage zal hen onder andere bijstaan in de afhandeling.

Hoe de brand is ontstaan wordt onderzocht, brandstichting is zover bekend niet uitgesloten.