Home Den Haag Vier gewonden na flink ongeval A4 knooppunt Ypenburg

Vier gewonden na flink ongeval A4 knooppunt Ypenburg

Den Haag – Op de A4 nabij knooppunt Ypenburg heeft een flink ongeval plaatsgevonden met meerdere voertuigen.

In eerste instantie werd gedacht dat een vrachtwagen betrokken was bij de aanrijding. Echter bleek dat de vrachtwagenchauffeur moest uitwijken voor het ongeval en vervolgens ‘fend off’ ging staan om één van de gecrashte auto’s te beveiligen.

Voor het ongeval werd naast de brandweer werden ook vier ambulances en het Mobiel Medisch Team opgeroepen. In één auto zat een inzittende bekneld. De brandweer heeft het slachtoffer uit de auto weten te bevrijden. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Het MMT reed in deze ambulance mee.

Drie andere betrokkenen raakte tevens gewond. Een slachtoffer kon lopend de ambulance in. Deze vertrok kort hierop zonder spoed naar het ziekenhuis. Twee andere moesten met spoed naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Door de het ongeval werd de verbindingsweg naar de A13 volledig afgesloten. Een van de betrokken auto’s klapte in de vangrail, waarna een wiel en bumper afbraken, slingerde terug de weg op om vervolgens aan de andere kant van de weg tegen de vangrail tot stilstand te komen. De VOA (Verkeersongevallen Analyse) kwam met spoed ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht van de aanrijding. Totdat het ongeval is afgerond blijft de A4 met de aansluiting naar de A13 afgesloten.

Foto’s: Jasper Wennekes