Home Den Haag Vier verdachten vast voor gijzeling Rederijkerstraat Den Haag

Vier verdachten vast voor gijzeling Rederijkerstraat Den Haag

Den Haag – Vier verdachten zijn vandaag voorgeleid voor de wederrechtelijke vrijheidsberoving van een 25-jarige man uit Den Haag. Het slachtoffer werd in de nacht van zondag 9 op maandag 10 juni vastgehouden in een woning. Daar wist de politie hem maandag te bevrijden. Een 49-jarige vrouw en drie mannen van 21, 23 en 23 jaar werden aangehouden.

Het slachtoffer werd zondagavond naar de woning van de vrouw aan de Rederijkerstraat gelokt. Daar waren ook de drie mannen aanwezig, die het slachtoffer vervolgens niet meer wilden laten gaan. Hij werd bedreigd en mishandeld. Naasten van het slachtoffer werden benaderd dat er een geldbedrag moest worden betaald.

Maandagochtend wist de politie het slachtoffer te lokaliseren en ontzetten. In de woning werden drie verdachten aangehouden, een vierde werd later die dag in Rotterdam opgepakt. Zij zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hun voorarrest met 14 dagen heeft verlengd. Een conflict in het criminele milieu is volgens het Openbaar Ministerie mogelijk aanleiding geweest voor de gijzeling.