Home Delft Voetgangster overleden na aanrijding met tram Martinus Nijhofflaan Delft

Voetgangster overleden na aanrijding met tram Martinus Nijhofflaan Delft

Delft – Op de Martinus Nijhofflaan in Delft is dinsdagochtend een voetganger zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een tram.

Om kwart voor elf ging het mis. Door nog onbekende oorzaak zag de voetganger de tram over het hoofd. Het slachtoffer werd door de tram geraakt en kwam hard op de grond terecht.

Meerdere hulpdiensten waaronder de traumahelikopter zijn opgeroepen. De Martinus Nijhofflaan is afgesloten. Ook het tramverkeer ligt stil.

Het slachtoffer is op het vacu├╝mmatras gelegd. De toestand van het slachtoffer is zeer kritiek.

UPDATE 13:00 – De politie laat weten dat het slachtoffer is overleden aan haar verwondingen.

Persbericht Politie:

Delft – Een 82-jarige Delftse is vanmiddag overleden nadat zij gewond raakte bij een botsing met een tram op de Martinus Nijhofflaan.

De vrouw stak tussen 10:45 en 11:30 de trambaan over, waarbij zij in botsing kwam met de tram. Ambulancemedewerkers hebben de vrouw nog geprobeerd te reanimeren, zij overleed ter plaatse. De familie is in kennis gesteld. De bestuurder van de tram is opgevangen op het politiebureau.

Getuigen

Experts van de afdeling VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) onderzoeken de exacte toedracht. Was u getuige van het onderzoek, maar heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844.

Slachtofferhulp

Mocht u na het zien van dit ongeval behoefte hebben aan slachtofferhulp, neem dan contact op met de politie via nummer 0900-8844. U kunt bij het regionaal service center uw gegevens achterlaten, waarna slachtofferhulp Nederland contact met u zal opnemen.

UPDATE 1-7-20:Vandaag hebben al enkele mensen bloemen gelegd bij de plek waar het gister zo ernstig mis ging.

Foto’s: Marvin Hake, Annemarie & Ian Venselaar